Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Στα Δικαστήρια το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για απεργία σε επιχείρηση

Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε κατά του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου η επιχείρηση «UNION Α.Τ.Ξ.Ε.Ε », ενώ το απόγευμα αναμένεται η έκδοση της απόφασης.

Τα ασφαλιστικά μέτρα αφορούν την απεργία που προκήρυξε στην επιχείρηση για την ερχόμενη Δευτέρα το Εργατικό Κέντρο, μετά από αίτημα που υπέβάλαν ενυπόγραφα 135 εργαζόμενοι.

Πάνω από 50 οδηγοί, εργαζόμενοι στην επιχείρηση είχαν συγκινηθεί, από νωρίς, στα Δικαστήριο, πιστοί στον αγώνα για το αυτονόητο ... την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, η πλευρά της επιχείρησης υποστήριξε ότι η μισθοδοσία έχει καθυστερήσει να καταβληθεί κατά ένα μήνα μόνο, και πως έχουν καταβληθεί κανονικά οι αμοιβές για τις υπερωρίες αλλά και τα προβλεπόμενα από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, επιδόματα.

Από την πλευρά του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης χαρακτήρισε ψευδή τα στοιχεία που παρατέθηκαν, ανταπαντώντας πως οι εργαζόμενοι στην εν λόγω επιχείρηση είναι απλήρωτοι για 3 και 4 μήνες, ενώ προς υποστήριξη όσων ανέφερε, επέδειξε βιβλιάρια λογαριασμών μισθοδοσίας εργαζομένων, σύμφωνα με τα οποία δεν έχουν καταβληθεί μισθοί, ούτε όμως και υπερωρίες και επιδόματα.

Το Δικαστήιρο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί, ενώ σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Σωκράτης Βαρδάκης ανέφερε: "Δε θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων. Η διοίκηση του ΕΚΗ θα είναι με κάθε τρόπο και κάθε μέσο κοντά τους, για να διασφαλίσει έστω και αυτά τα λίγα που μας έχουν απομείνει".
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...