Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Κρήτη: 60% των νεκρών στην άσφαλτο το 2013 είναι μοτοσικλετιστές - 9 στους 10 κάτω των 30 ετών!


Σοκ και δέος! Μ' αυτές τις λέξεις μπορεί κάποιος να περιγράψει τα στοιχεία για τα τροχαία συμβάντα στους δρόμους της Κρήτης, που ''δείχνουν'' πλέον ως πρωταγωνιστές αναβάτες μοτοσικλετών.

Η θλιβερή πραγματικότητα αποτυπώνεται πλήρως στους αριθμούς, πίσω από τους οποίους κρύβονται ανθρώπινες ζωές.

Ο θάνατος του 26χρονου στον Β.Ο.Α.Κ. το μεσημέρι του Σαββάτου ξεχείλισε το ποτήρι του θυμού και της οργής, για μια κοινωνία που αφήνει να εκτυλίσσεται γύρω της μια τραγωδία, παρακολουθώντας βουβή και ανήμπορη να αντιδράσει.

Ο Ηρακλής Κωστάκης ήταν ο 23ος νεκρός σε τροχαίο, από την αρχή του έτους. Από τους 23 όμως, οι 14 ήταν αναβάτες μοτοσικλέτας, έτσι το ποσοστό ξεπερνά το 60%.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αντίστοιχο ποσοστό μέχρι τις 31/12/12 ήταν στο 40%, γεγονός που καταδεικνύει την κατακόρυφη αύξηση των θανατηφόρων συμβάντων στα οποία εμπλέκονται μοτοσικλετιστές.

''Υπάρχει πλέον ένα θέμα με τα νέα παιδιά που αγαπούν την ταχύτητα και κάνουν το χόμπι τους με μηχανές και στον Βόρειο Οδικό Άξονα. Πρέπει ένας φορέας, η Περιφέρεια ας πούμε, να ασχοληθεί και να φτιάξει μια ειδική πίστα για τα παιδιά αυτά. Να εκτονώνονται εκεί'' λέει ο πρόεδρος του ΕΣΥΠΡΟΤΑ Ηρακλείου, Γιάννης Λιονάκης.

Αποτελεί κοινό μυστικό πως κάποιες μέρες το οδικό δίκτυο μετατρέπεται σε πίστα αγώνων ταχύτητας με τα γνωστά πλέον αποτελέσματα. Σ' αυτούς παίρνουν μέρος κυρίως νέοι άνθρωποι.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως οι 9 στους 10 νεκρούς μοτοσικλετιστές στην Κρήτη είναι νέοι κάτω των 30 ετών.

flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...