Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Επαφές του Μανώλη Κεφαλογιάννη στη γειτονική Τουρκία..

Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκε στο Φανάρι ο Γεν. Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, διερχόμενος από την Κων/πολη για Άγκυρα για να παραστεί ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Σαμαρά και της ΝΔ, στο συνέδριο του κόμματος "Μητέρα- Πατρίδα", του Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ερντογάν.

Με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο κ. Κεφαλογιάννης συνδέεται με παλαιούς δεσμούς πνευματικής φιλίας, αγάπης και αλληλοεκτίμησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, που κράτησε μία ώρα, δόθηκε η ευκαιρία στους δύο άνδρες να συζητήσουν για πολλά θέματα που αφορούν το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο αλλά και την πορεία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, και την Εκκλησία της Κρήτης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης αφού μετέφερε στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη τους προσωπικούς χαιρετισμούς και την αγάπη του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά , ζήτησε τις ευχές και τις προσευχές του Οικουμενικού για τον αγώνα που δίνει η χώρα μας, για να βγεί από την στενωπό στην οποία έχει βρεθεί. Ο Παναγιώτατος απάντησε στον κ. Κεφαλογιάννη ότι "είναι αείποτε προσευχόμενος" για το γένος μας και τον Ελληνικό Λαό ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που περνά η Πατρίδα μας. Στη συνέχεια έκανε γνωστές στον κ. Κεφαλογιάννη τις πρωτοβουλίες του Πατριαρχείου αλλά και τις άλλες δραστηριότητες που αναπτύσσει το Φανάρι για την ανάδειξη του Οικοιμενικού του ρόλου και της Διεθνούς ακτινοβολίας του.

Μάλιστα τον πληροφόρησε ότι στο προσεχές μεγάλο συνέδριο του Λαϊκού Κόμματος, που θα γίνει στη Ρουμανία 20 Νοεμβρίου, του εζητήθη να αποστείλει χαιρετισμό και θα το πράξει ευχαρίστως,γιατί με αυτόν τον τρόπο η Εκκλησια μας ειναι καλό να κάνει παντού αισθητή την παρουσία της.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που ο Παναγιώτατος κ. Βαρθολομαίος, θυμήθηκε ότι πριν 13 χρόνια και συγκεκριμένα στις 20 Σεπτεμβρίου 1999, ο κ. Κεφαλογιάννης είχε τελέσει τους γάμους του στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, παρουσία του ιδιου του Πατριάρχη αλλά εκατοντάδων συμπολιτών του Απο Κρήτη που ήλθαν για τον σκοπό αυτό στην Κων/πολη!

Στη συνέχεια ο Γεν. Γραμματέας της Ν.Δ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης αναχώρησε για την Αγκυρα όπου συμμετείχε στο Συνέδριο του κόμματος " Δικαοσύνη και Ανάπτυξη " του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, στο οποίο συμμετείχαν Πρωθυπουργοί και Αρχηγοί κρατών από την Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, μεταξύ των οποίων ο νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός της Αιγύπτου, ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας κ. Σρέντερ κ.ά. επίσημοι αξιωματούχοι.

Ο κ. Κεφαλογιάννης μετέφερε μήνυμα φιλίας και συνεργασίας των δύο κομμάτων και των δύο χωρών από τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά , εσυνεργασία που θα συμβάλλει στη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών αλλά και στην ανάπτυξη των ´ελληνοτουρκικών σχέσεων ώστε να καταστεί το Αιγαίο περιοχή ειρήνης, ευημερίας και συνεργασίας των δύο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...