Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Προστατευτικά μέτρα για την απασχόληση των ΑμεΑ


Πρόταση-παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη


Στην ανεπάρκεια προστατευτικών διατάξεων για εργαζόμενους που έχουν ποσοστό αναπηρίας από 50% έως 67%, όσον αφορά στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, ούτε μέτρου πρόσθετης μοριοδότησης τους, λόγω των αυξημένων αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία τους, αναφέρεται με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αντώνη Μανιτάκη.

Οι εργαζόμενοι αυτοί βρίσκονται σε δεινή θέση καθώς το ποσοστό  αναπηρίας τους κυμαίνεται από 50% - 66%, και των οποίων οι συμβάσεις έχουν  μετατραπεί σε αορίστου χρόνου βάσει  του Π.Δ.. 164/2004, μετά από αποφάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου Προσωπικού (ΑΣΕΠ), εάν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα για να διασφαλιστεί η εργασία τους είτε στη θέση που εργάζονται είτε μέσω μετάταξής/μετακίνησής τους σε νέα θέση εργασίας.

Επιπρόσθετα, κατά την έκδοση της  τελευταίας εγκυκλίου με Α.Π.:. ΔΙΔΑ-ΔΙΠΙΔ/οικ 560 με θέμα «Κινητικότητα Υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα», σελ.8 στην παρ. με τίτλο «Πρόταξη υπαλλήλου σε περίπτωση ισοβαθμίας», δεν υπάρχει πρόνοια για την πρόταξη υπαλλήλων με πιστοποιημένη αναπηρία ή χρόνια πάθηση και ποσοστό αναπηρίας 50-66%.

Στο έγγραφο του ο Ηρακλειώτης  Βουλευτής επισημαίνει ακόμα  ότι: «είναι γνωστό ότι εργαζόμενοι-ΑμεΑ εάν ενταχθούν στο μακρύ και αυξανόμενο κατάλογο της ανεργίας σε περιόδους έντονης οικονομικής ύφεσης δεν έχουν ελπίδα να βγουν ποτέ από αυτόν, τη στιγμή που καλούνται να αντιμετωπίσουν εκτός από το κόστος κάλυψης των βιοτικών τους αναγκών και το πρόσθετο κόστος που πηγάζει για τις ανάγκες της αναπηρίας τους, το ύψος του οποίου όχι μόνο είναι αρκετά μεγάλο αλλά βαίνει και καθημερινά αυξανόμενο».

Τέλος, ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να υπάρξει μέριμνα για την απασχόληση των ΑμεΑ, δεδομένων των ιδιαίτερα υψηλών αναγκών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...