Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Χανιά: Προβληματισμός στους δήμους για τις περικοπές πόρων

Η οικονομική κατάσταση στην οποία θα περιέλθει η τοπική αυτοδιοίκηση, μετά την απόφαση για περικοπές πόρων, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης των δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης (ΠΕΔ), δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη.

Εν όψει του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ στα τέλη Αυγούστου, με θέμα τα οικονομικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων Κρήτης και ολομέλεια δημάρχων, ώστε το νησί να εμφανιστεί με ενιαία πρόταση στο συνέδριο.

Όπως επισημάνθηκε από όλους τους συμμετέχοντες στη σημερινή συνάντηση, με την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει οικονομικούς πόρους προς τους δήμους, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η λειτουργία τους καθώς και η λειτουργία δομών που αφορούν κοινωνικές δράσεις και παροχές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κουράκης ενημέρωσε τους δημάρχους για τις τελευταίες εξελίξεις, τις απόψεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, γύρω από το θέμα αυτό και τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται άμεσα να προβεί, όπως συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα και τον πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...