Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Μ’ εντυπωσιακούς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες κατασκευής του Λυκείου Γαζίου

Την ικανοποίησή τους για τους ταχύτατους ρυθμούς με τους οποίους προχωρά η κατασκευή του Λυκείου Γαζίου, το οποίο θα στεγάσει περισσότερους από 400 μαθητές, λύνοντας το οξύ στεγαστικό πρόβλημα της περιοχής, εξέφρασαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, που επισκέφτηκαν το εργοτάξιο, που βρίσκεται στην περιοχή «Μεγάλος Λάκκος», νότια του Γαζίου.

Το έργο που εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κρήτης από την Περιφέρεια με προϋπολογισμό 6,1 εκατομμύρια ευρώ, ξεκίνησε πριν από δύο μήνες και οι εργασίες που έχουν σημειωθεί παραπέμπουν σε δουλειά πέντε μηνών. Το γεγονός αυτό κάνει τόσο τον κ. Αρναουτάκη όσο και τον κ. Μαμουλάκη, να προσδοκούν ολοκλήρωση του έργου σε χρόνο μικρότερο των 17 μηνών, που αναφέρεται στη σύμβαση.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στους ταχύτατους ρυθμούς εκτέλεσης του έργου και τόνισε: «Εμείς εντάσσουμε έργα στο ΕΣΠΑ, αλλά προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ώριμων μελετών και ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει να επιδείξει τέτοιο έργο, με αποτέλεσμα να ικανοποιήσουμε ένα χρόνιο αίτημα των φορέων της περιοχής. Τώρα σε συνεργασία με το Δήμο πρέπει να βρούμε ένα όμορο χώρο για τις ανάγκες του σχολείου σε αυλές και υποδομή αθλοπαιδιών και να τον χρηματοδοτήσουμε».

Από την πλευρά του ο Κ. Μαμουλάκης, επεσήμανε: «Η τοπική κοινωνία και η δημοτική αρχή δεν θα πάψουν να ευχαριστούν τον Περιφερειάρχη για την ένταξη του έργου που προχώρα με ρυθμούς εξπρές. Το Λύκειο θα στεγάσει ενδεχομένως και σ’ ένα χρόνο 400 μαθητές, οι οποίοι θα φύγουν από τις άθλιες εγκαταστάσεις στις οποίες φοιτούν σήμερα στοιβαγμένοι.»

Το νέο Λύκειο Γαζίου, που θα είναι βιοκλιματικό, θα διαθέτει σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίες, εργαστήρια φυσικών επιστημών, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ξένων γλωσσών, πολλούς χώρους εξυπηρέτησης μαθητών και καθηγητών, ιατρείο, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ενημέρωσης γονέων και ψυχολόγου, κλειστό γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, αίθουσα διαλέξεων και σεμιναρίων, θέατρο, γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, εργαστήριο σχεδίων και αισθητικής αγωγής, καθώς και αναγνωστήριο, ενώ όλοι οι χώροι του, θα είναι απόλυτα προσβάσιμοι σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα.

Η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου θα γίνει βάση αρχιτεκτονικής μελέτης, με πολλά γήπεδα, χώρους συγκέντρωσης των μαθητών και χώρους πρασίνου, που θα στολίζουν και θα δίνουν πνοή στο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...