Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Iδιαίτερη αισθητή στον Νομό Χανίων η σεισμική δόνηση

Iδιαίτερη αισθητή στον Νομό Χανίων ήταν η σεισμική δόνηση που εκδηλώθηκε στις 8.25 χθες το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Αντικύθηρα και Κίσαμο.
Δεκάδες πολίτες βγήκαν ανήσυχοι στους δρόμους. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται 244 χιλιόμετρα Νότια των Αθηνών ή 25 χιλιόμετρα Ανατολικά - Νοτιοανατολικά των Αντικυθήρων και είχε βάθος περίπου 20 χιλιόμετρα.
Διαφορετική μέτρηση δίνει το ΤΕΙ Κρήτης, το Σεισμολογικό Δίκτυο του οποίου κατέγραψε 5,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, βάθος περίπου 10 χιλιόμετρα και επίκεντρο γύρω στα 30 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά από τον Πλάτανο της Κισάμου.

'Η δόνηση δεν ήταν ισχυρή, ήταν όμως κοντά στη στεριά, γι’ αυτό και έγινε ιδιαίτερα αισθητή', λένε οι σεισμολόγοι.
Από τον σεισμό δεν αναφέρθηκαν ζημιές.
'Στην Υπηρεσία μας δεν έγινε καμία κλήση', μας ενημέρωσε ο αξιωματικός υπηρεσίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισάμου, ο οποίος σημείωσε πως η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή ωστόσο δεν διήρκεσε πολύ. Κάτοικοι και στην πόλη του Καστελλίου, πάντως, βγήκαν στους δρόμους ανήσυχοι και για τον φόβο μετασεισμού.
Ο δήμαρχος Κισάμου, Γ. Μυλωνάκης, μιλώντας στα 'Χ.Ν.' σημείωσε πως 'αντιληφθήκαμε τον σεισμό, ωστόσο, ευτυχώς, δεν αναφέρθηκε καμία ζημιά'.

Αναδημοσιευση Απο Χανιωτικα Νεα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...