Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Γιατί έκαψαν τα σπίτια του Μπόμπολα στα Σφακιά

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν δύο οικίες που ανήκουν στον επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα στο Ασφένδου Σφακίων, καθώς και το σπίτι του αντιδημάρχου Σφακίων Μανούσου Χιωτάκη, ύστερα από επίθεση που πραγματοποίησαν άγνωστοι δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, πρόκειται για καθαρά εμπρηστική επίθεση, κατά την οποία οι δράστες άφησαν τα ίχνη τους, καθώς στους τοίχους των σπιτιών του εκδότη έγραψαν τη λέξη "Γερμανοπροδότη", ενώ στις πόρτες υπάρχουν σημάδια από πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες, αφού πυροβόλησαν στις πόρτες των σπιτιών, εισέβαλαν στις οικίες, στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές και τέλος έβαλαν φωτιά, προκαλώντας ολική καταστροφή στα δύο σπίτια.

Η σήμανση, που διενεργεί έρευνες στα σπίτια, που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο, έχει περισυλλέξει πέντε κάλυκες από κυνηγετικό όπλο.

Να σημειωθεί ότι ο εκδότης και μέλη της οικογένειάς του διέμεναν στις συγκεκριμένες παλαιές οικίες, τις οποίες μάλιστα είχε αναπαλαιώσει.

Μάλιστα, στο Ασφένδου Σφακίων, ο γνωστός εκδότης και επιχειρηματίας το Σεπτέμβριο του 2011 βάφτισε την κόρη του Γεωργιάννα, από το γάμο του με την Ειρήνη Μανουσάκη.

Μέσω του Mega, μέρος του οποίου ελέγχει μετοχικά η οικογένειά του, ο Φ. Μπόμπολας υποστηρίζει ότι «η επίθεση αυτή έχει προφανή στόχο την ελευθερία του Τύπου και την επιχειρηματικότητα», ενώ συμπληρώνει ότι «η εκτός ορίων βία εκτιμάται ότι στοχεύει στην κατατρομοκράτησή του και στη φίμωση των εντύπων της εταιρείας ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε., που εκδίδει το "ΕΘΝΟΣ", το "ΕΘΝΟΣ της Κυριακής" και την "ΗΜΕΡΗΣΙΑ"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...