Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Σε καθεστώς shut-down και η Βάση των ΗΠΑ στην Σούδα

Σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας έχει τεθεί πολιτικό προσωπικό και στην Αμερικανική βάση της Σούδας στην Κρήτη, καθώς το περιβόητο shut-down αφορούσε και το πολιτικό προσωπικού του αμυντικού τομέα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr , από τα περίπου 900 άτομα που απασχολούνται συνολικά στις εγκαταστάσεις της Βάσης (στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό), οι πολιτικοί υπάλληλοι που τέθηκαν σε καθεστώς υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών, είναι λίγες δεκάδες.

Όμως χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα του Διοικητή Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βάσης της Σούδας στο οποίο ο κ. W.French προειδοποιεί πως λόγω του κυβερνητικού shut-down η σελίδα δεν θα επικαιροποιείται και μάλιστα παρέχονται συγκεκριμένες υπηρεσίες σε υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Επιπλέον ο κ.French εκφράζει την ελπίδα να επιστρέψουν όλοι στις εργασίες τους.

Φαίνεται πως τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε όλον τον στρατιωτικό τομέα των ΗΠΑ και στις δεκάδες Βάσεις που έχουν ανα τον πλανήτη, μεταξύ των οποίων και στην Βάση της Σούδας, από την υποχρεωτική άδεια του πολιτικού προσωπικού, ήταν και ο λόγος που οδήγησε τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ κ. Χέιγκελ να ανακοινώσει ότι από την ερχόμενη εβδομάδα κάποιοι υπάλληλοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους.

Αν και οι νομικοί σύμβουλοι του υπουργείου Αμύνης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να εκδοθεί μια μαζική διαταγή ανάκλησης στην υπηρεσία όλων των πολιτικών του υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι μπορεί να δοθεί τέτοια εντολή για τους υπαλλήλους οι ευθύνες των οποίων συμβάλλουν στο ηθικό, στην ευημερία και στην ετοιμότητα των στρατιωτικών, ανέφερε ο Χέιγκελ.

Ο ίδιος έδωσε εντολή να προχωρήσει το ταχύτερο η διαδικασία για να κριθεί ποιοι υπάλληλοι υπάγονται στις κατηγορίες αυτές.

Ο Χέιγκελ δεν αναφέρθηκε σε έναν συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων που αφορά η πρόνοια αυτή, αλλά τόνισε πως αναμένει πως έτσι θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου Άμυνας που έχουν τεθεί σε αναγκαστική αργία άνευ αποδοχών λόγω της παράλυσης μεγάλων τμημάτων του ομοσπονδιακού κράτους.

Πάντως οι Αμερικανοί εργαζόμενοι στην Βάση της Σούδας που έχουν τεθεί σε υποχρεωτική αργία, περιμένουν με αγωνία το αν και πότε θα συμπεριληφθούν στην σχετική απόφαση προκειμένου να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...