Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Γιορτή κρασιού στο Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο σας προσκαλεί να γνωρίσετε τον πλούτο των προϊόντων της Κρητικής γης και τη σπουδαιότητα της κρητικής διατροφής στην ανθρώπινη υγεία αλλά και να γευτείτε εμφιαλωμένο κρητικό κρασί από διαλεγμένες σοδειές...

Η Γιορτή Κρητικού Κρασιού και Πιστοποιημένων Κρητικών Παραδοσιακών Προϊόντων ανοίγει τις πύλες της και φέτος, στις 23 Ιουλίου και σας προσκαλεί για 5 ημέρες μέχρι και τις 28 Ιουλίου, να ζήσετε στο Δημοτικό μας Κήπο αλλά και σε επιλεγμένα σημεία της πόλης μας, την εμπειρία της συμμετοχής σε μια Γιορτή που φέρει το άρωμα και τη νοσταλγία του παρελθόντος αλλά και τη γοητεία της σύμπραξης, της προσφοράς και της συνδημιουργίας όλων όσοι συμμετέχουν μαζί με το Δήμο μας στη φετινή διοργάνωση:

Την Οργανωτική Επιτροπή που εμπνεύστηκε και στήριξε τη νέα δομή και ταυτότητα του θεσμού μαζί με μια ευρύτατη ομάδα εθελοντών που την αποκαλούμε «Οικογένεια της γιορτής» της οποίας τα Μέλη είναι γευσιγνώστες και οινογνώστες καθώς και την ΚΕΔΗΡ που έχει αναλάβει πλέον τη διαχείριση και υλοποίηση του θεσμού.

Προϊόν λοιπόν συστηματικής και συλλογικής δουλειάς η Γιορτή του Κρητικού Κρασιού εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με ποιοτικές εκδηλώσεις εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.
Οι ενήλικες επισκέπτες, Ελληνες και ξένοι, απολαμβάνουν δωρεάν εξαιρετικής ποιότητας κρητικό κρασί και δοκιμάζουν ντόπια προϊόντα, ενημερώνονται για τους τρόπους παραγωγής και διασκεδάζουν με τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα που
συμμετέχουν στη Γιορτή ενώ τα μικρά παιδιά μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και κατάλληλα ψυχαγωγικά προγράμματα μαθαίνουν για τον πλούτο του διατροφικού πολιτισμού της Κρήτης.

Σας καλούμε λοιπόν σε αυτή τη Γιορτή που φέτος συμπληρώνεται με την Εμπορική Έκθεση Κρητικών Προϊόντων που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου δημιουργώντας έτσι ένα αρμονικό σύνολο εκδηλώσεων που διαδέχονται η μια την άλλη.

Καλώς να ορίσετε!
O Δήμαρχος Ρεθύμνης
Γιώργης Χ. Μαρινάκης


Από την πανέμορφη πόλη μας, το Ρέθυμνο, αντλούμε την ενέργεια. Από το μεράκι και την ψυχή των ανθρώπων του, την έμπνευση. Από τις τέχνες τους, τη δημιουργία. Από το πνεύμα και την καρδιά τους, τον πολιτισμό. Δώρα πολύτιμα, δώρα ακριβά.

Όπως και η χαρά της Ζωής, που θέλουμε να τη μοιραστούμε μ’ εσάς. Γιατί, εκεί που οι σχέσεις των ανθρώπων χτίζονται με στέρεα υλικά, εκεί γεννιέται πολιτισμός.

Πολιτισμός που δε στοιχίζει τίποτα, αλλά προσφέρεται σε όσους ξέρουν να τον εκτιμήσουν. Πολιτισμός και φέτος λοιπόν, σε μια πόλη που ήξερε πάντα να τον παράγει, αλλά, κυρίως… να τον εκτιμά!!

Η οργανωτική επιτροπή
Πέπη Μπιρλιράκη-Μαμαλάκη, Κατερίνα Ξεκάλου, Εύα Δροσάκη-Smith, Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, Λένα Φωτοπούλου, Θωμάς Κρεβετζάκης, Μάριος Κυριμάκης, Στέλιος Χαρκιανάκης, Αναστασία Αποστολάκη, Ελένη Χαμογιωργάκη, Εύα Γαλεράκη, Βάγια Δρογκούλα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...