Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Πολιτιστική εβδομάδα στο Αμάρι

Η 1η Γιορτή Ιστοριών, Μύθων και Παραμυθιών στο Αμάρι, Ρεθύμνης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Δήμο Αμαρίου, το 7ήμερο 30 Ιουλίου – 5 Αυγούστου 2011, από τον Σύλλογο «Φίλοι του Αμαρίου» υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρίου.
Χώροι διεξαγωγής της Γιορτής θα είναι τα χωριά Φουρφουράς, Απόστολοι, Νίθαυρη, Μέρωνας, Γερακάρι, Άνω Μέρος, Πλάτανος, Βισταγή και Νεφς Αμάρι. Δεκατέσσερις αφηγητές και μουσικοί, όλοι καταξιωμένοι στο χώρο τους, συμμετέχουν σ’ ένα 7ήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει εννέα διαφορετικές παραστάσεις σε εννέα χωριά του Δήμου Αμαρίου. Παράλληλα πραγματοποιούνται και τρία σεμινάρια με θέματα από την τέχνη της αφήγησης.

Ο Σύλλογος «Φίλοι του Αμαρίου», λαμβάνοντας υπ' όψιν τη διεθνή συγκυρία και θέλοντας να δημιουργήσει ένα νέο θεσμό πανευρωπαϊκής εμβέλειας για την περιοχή, παρέχει το σύνολο των παραστάσεων δωρεάν.

Κεντρική θεματική της Γιορτής φέτος είναι «Της Αγάπης τα Ταξίδια» και απευθύνεται σε ενήλικες και μεγαλύτερα παιδιά.

Σημαντικός στη διεξαγωγή της Γιορτής είναι ο ρόλος των εκπροσώπων του Δήμου Αμαρίου (Τοπική Κοινότητα, Πολιτιστικοί Σύλλογοι,), αλλά και πολλών πολιτών οι οποίοι εθελοντικά συμμετέχουν στην προσπάθεια οργάνωσης.

Οι χορηγοί της Γιορτής, Λαμασάτ Α.Ε. και Δήμος Αμαρίου, στηρίζουν την όλη προσπάθεια τόσο ηθικά όσο και οικονομικά


kritinea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...