Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα Μη Βίας στο Ηράκλειο

PatadaImage via Wikipedia
Σιωπηλή πορεία στα Ενετικά Τείχη, οργανώνεται στο Ηράκλειο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μη Βίας, αύριο, Κυριακή, 2 Οκτωβρίου.

Η πορεία, στην οποία έως στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή 68 φορείς της πόλης, θα ξεκινήσει από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 5 το απόγευμα αύριο, με προορισμό τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη, στον προμαχώνα Μαρτινέγκο.

Στόχος της εκδήλωσης, όπως τονίζουν οι οργανωτές της, είναι «η συνειδητή εναντίωση σε όλες τις μορφές βίας, που απειλούν τη συνοχή της σύγχρονης κοινωνίας». Οι συμμετέχοντες, για συμβολικούς λόγους, συνιστάται να φορούν λευκά ρούχα, επειδή, όπως τονίζουν οι διοργανωτές το λευκό συμβολίζει την καθαρότητα της ψυχής, την υπέρτατη πίστη, την ελπίδα, τη διαφάνεια και εκφράζει ειλικρίνεια, αθωότητα και λάμψη.

Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό δρώμενο από τις χορωδίες της πόλης του Ηρακλείου πάνω στον τάφο του Ν. Καζαντζάκη, υπό την αιγίδα της χορωδίας του δήμου Ηρακλείου.

Η δράση οργανώνεται από τη 1η Δημοτική Κοινότητα της πόλης και εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό εκδηλώσεων του δήμου για την αναγκαιότητα της Μη Βίας στην πόλη. Υποστηρίζεται από την αντιδημαρχία Παιδείας, Νεολαίας και Εθελοντισμού.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...