Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ηράκλειο: Καταγγέλλουν παράνομο χυτήριο

Τον πανικό έχει σπείρει στους κατοίκους μιας γειτονιάς του Ηρακλείου, η λειτουργία ενός εργαστηρίου αργυροχρυσοχοΐας καθώς εκφράζονται φόβοι ότι χρησιμοποιείται για το λιώσιμο χρυσού και άλλων πολύτιμων μετάλλων...

Το εργαστήριο, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, λειτουργεί στην περιοχή από τον περασμένο Νοέμβριο όμως κανείς δεν είχε αντιληφθεί την ύπαρξή του. Πριν από λίγες ημέρες όμως, περίοικοι παρατήρησαν ότι σε ένα τμήμα του δρόμου έξω από το εργαστήριο πως η άσφαλτος είχε διαβρωθεί από υγρά που είχαν ριχθεί από τον συγκεκριμένο χώρο, ενώ η έντονη δυσοσμία άρχισε να κινεί τις υποψίες πως κάτι περίεργο συνέβαινε στο εσωτερικό του.

Η λειτουργία ενός εργαστηρίου που θα έλιωνε χρυσάφι και άλλα πολύτιμα μέταλλα σε κατοικημένη περιοχή και μάλιστα χωρίς τους αυστηρούς κανόνες που διέπουν τη λειτουργία τους (καθώς οι ουσίες που διαχέονται στην ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικές για το περιβάλλον και τους οργανισμούς) θα έμοιαζε με ... ωρολογιακή βόμβα και θα έθετε άμεσα σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Οι κάτοικοι άρχισαν να ανησυχούν και μάλιστα προχθές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν, ζητώντας μάλιστα εξηγήσεις από τους υπεύθυνους. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, οι κάτοικοι της περιοχής πήραν διαβεβαιώσεις πως το εργαστήριο λειτουργεί νόμιμα και πως δεν πραγματοποιείται καμία δραστηριότητα που να βάζει σε κίνδυνο τις ζωές τους. Μάλιστα, παρουσίασαν και έγγραφα τα οποία -σύμφωνα με τους ίδιους- αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με την λειτουργία του συγκεκριμένου εργαστηρίου.



Πηγή: prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...