Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

ΧΑΝΙΑ: Είδε το ΣΔΟΕ κι έγινε "καπνός"!

Είχε κάνει έναρξη επαγγέλματος ... για τα μάτια του κόσμου, αλλά δεν είχε κόψει απόδειξη ... ούτε για το "καλό"! Ο λόγος για επιχειρηματία από τα Χανιά ο οποίος λειτουργούσε επιχείρηση εκμίσθωσης ομπρελοκαθισμάτων στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.

Ο άνδρας είχε εξαπλώσει 90 ομπρέλες στην παραλία, εισπράττοντας, χωρίς όμως να κόβει απόδειξη ... ούτε για δείγμα! Μόλις αντιλήφθηκε την έλευση του κλιμακίου του ΣΔΟΕ, δεν έχασε χρόνο με δικαιολογίες που ... δε θα "έπιαναν". Το έβαλε στα πόδια αφήνοντας τους ελεγκτές να διαπιστώνουν παραβάσεις και βεβαιώνουν πρόστιμα.

Η περίπτωση αυτή, όπως και όμοια προ καιρού στο Ακρωτήρι Χανίων  είναι χαρακτηριστική του τί συναντούν οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ στην Κρήτη, όπου λιγότερα από 20 άτομα που απαρτίζουν τα συνεργεία έχουν κάνει πάνω από 200 ελέγχους, μόνο το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ "τρέχουν" κυριολεκτικά από τα Φαλάσαρνα ως τη Ζάκρο προσπαθώντας να κάνουν όσο περισσότερους έλεγχους είναι εφικτό, ωστόσο τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά... Το 70% των ελεγχθέντων βρέθηκε να φοροδιαφεύγει.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι ένας από τους κύριους λόγους της "εμμονής" στη φοροδιαφυγή είναι το χαμηλό ρίσκο, καθώς τα πρόστιμα που επιβάλλονται ότι διαπιστωθεί η φοροδιαφυγή, δεν είναι τόσο μεγάλα σε σύγκριση με το όφελος που αποκομίζουν οι επιχειρηματίες που έχουν κάνει ... πρακτική τους τη φοροδιαφυγή.

Πάντως το περιστατικό της Ύδρας και η στάση της κυβέρνησης που έδειξε τη στήριξή της στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, στέλνοντας ισχυρή αστυνομική δύναμη, "οπλίζει" με δύναμη τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ, εκτιμώντας ότι πλεόν το κράτος είναι αποφασισμένο...


 cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...