Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΟΛΗ: Προσπάθεια να γίνει η Κρήτη προορισμός για ταξίδια αναψυχής

Τις ομορφιές του Ηρακλείου και γενικότερα της Κρήτης παρουσιάζει για μια ακόμη χρονιά ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. μέσω της συμμετοχής του, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με δικό του χώρο προβολής και υποδοχής επισκεπτών, στη Παγκόσμια Έκθεση Κρουαζιέρας στο Μαϊάμι (φωτογραφία).


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΗ «η παρουσία του Οργανισμού, στα πλαίσια της συνολικής προβολής της ελληνικής κρουαζιέρας, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, επιδιώκει να αυξήσει το μερίδιο της Ελλάδας στην κρουαζιέρα στην Μεσόγειο, αλλά και να αναδείξει τις ιδιαιτερότητες του Ηρακλείου και της Κρήτης, ως προορισμού κρουαζιέρας».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση ο Οργανισμός «επιδιώκει να διευρύνει την λειτουργία του λιμανιού ως home port, με την εκκίνηση και άλλων διαδρομών κρουαζιέρας από το Ηράκλειο. Ακόμα, σκοπός του Οργανισμού μέσα από την ενεργή συμμετοχή της αντιπροσωπείας του στις παράλληλες εκδηλώσεις - συνέδρια, που διεξάγονται στον χώρος της έκθεσης, είναι να μείνει το Ηράκλειο κατά το δυνατόν αλώβητο, για τα επόμενα χρόνια, από τη συνολική μείωση της παρουσίας κρουαζιερόπλοιων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σύμφωνα με τον ΟΛΗ τα μηνύματα για το 2014 είναι πολύ θετικά και σημειώνει ότι εφέτος θα συνεχιστεί η θετική και ανοδική πορεία που ξεκίνησε το 2011.

«Κοιτώντας τους αριθμούς διαπιστώνουμε ότι το 2013 επισκέφτηκαν το λιμάνι και την πόλη του Ηρακλείου 272.149 επιβάτες με 177 κρουαζιερόπλοια, ενώ τα μεικτά έσοδα του ΟΛΗ από τις δραστηριότητες κρουαζιέρας ξεπερνούν τα 600.000 ευρώ. Δηλαδή, σε σχέση με το 2012 υπήρξε μια αύξηση αφίξεων κατά 25,18% και μια αύξηση εσόδων κατά περίπου 150.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι για το 2013 το 20,20% των επισκεπτών, δηλαδή 55.435 επισκέπτες (από τους 272.149) ήταν επισκέπτες homeport, γεγονός που έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική οικονομία»
αναφέρεται στην ανακοίνωση και τονίζεται ότι «για το 2014 αναμένουμε αύξηση των αφίξεων επισκεπτών κρουαζιέρας λίγο μεγαλύτερη από 10%, παρά το γεγονός ότι η δρομολόγηση πλοίων κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο εμφανίζει τάσεις κάμψης για το επόμενο έτος, λόγω της συνεχιζόμενης έντασης σε Αίγυπτο και Συρία».

Στο πλαίσιο της Έκθεσης ο Πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Ιωάννης Μπρας έχει συναντήσεις με σημαντικά στελέχη των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου της κρουαζιέρας και «αυτές οι επαφές αποτελούν δείγμα της προετοιμασίας του ΟΛΗ, αλλά και της επιθυμίας των εταιρειών να προχωρήσουν σε συναντήσεις ανταλλαγής απόψεων ή ακόμα και αρχικών συμφωνιών, σε αντίθεση με άλλα λιμάνι-προορισμούς.  Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με στελέχη των εταιρειών Costa Crociere, Aida Cruises, MSC Cruises, Disney Cruise Line και Norwegian Cruise Line (NCL)».

Στην έκθεση, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ΟΛΗ παρουσίασε τον σχεδιασμό του για την κατασκευή ενός νέου σταθμού εξυπηρέτησης επιβατών homeport (tend cruise terminal) το οποίο πρόκειται να κατασκευαστεί στην προβλήτα IV, με τον οποίο θα διπλασιαστούν οι δυνατότητες εξυπηρέτησης του λιμένος.

Επίσης, παρουσιάστηκαν οι προοπτικές βελτίωσης της εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για σημαντικές εταιρείες του κλάδου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...