Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Από τα Χανιά στο Μόναχο ο “Αγροτικός Αύγουστος”


Από τα Χανιά στο Μόναχο πρόκειται να ταξιδέψει η έκθεση κρητικών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης “Αγροτικός Αύγουστος”. Πρόκειται για έκθεση που διοργανώνει κάθε Αύγουστο ο δήμος Χανίων σε συνεργασία με την περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων.

Η έκθεση φέτος θα ταξιδέψει και εκτός σεινόρων, έτσι στις 13 έως 15 Ιουλίου 2013 θα βρίσκεται στο Μόναχο της Γερμανίας, ενώ νωρίτερα στις από τις 29 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου οι θεσσαλονικείς  θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την έκθεση που θα φιλοξενείται στην πόλη τους.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στα Χανιά στις 26 Ιουλίου, θα λήξει στις 4 Αυγούστου και  θα φιλοξενηθεί, όπως και το προηγούμενο καλοκαίρι, στον χώρο της Δυτικής Τάφρου. Ενώ από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Η έκθεση φέτος θέτει στο κέντρο προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, γεωγραφικής ένδειξης και ονομασίας προέλευσης.

Την έκθεση θα συνοδεύουν επίσης δράσεις όπως η έκδοση βιβλίου ηλεκτρονικής μορφής, που θα αφορά την καταγραφή όλων των ποιοτικών προϊόντων της Κρήτης που έχουν χαρακτηριστεί ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης), ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη) αλλά και τα βιολογικά προϊόντα, στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά. Επίσης προβλέπεται η μετάφραση και η διασκευή του βιβλίου “Ημερολόγιο Κρητικής Διατροφής 2013”  στα γερμανικά και με τίτλο “Η κρητική διατροφή στις τέσσερις εποχές του έτους”.

Σκοπός της διασκευής στα γερμανικά είναι να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι Γερμανοί το βιβλίο ώστε να έχουν τη δυνατότητα να βρίσκουν στην αγορά τις πρώτες ύλες για την παρασκευή των συνταγών. Μάλιστα το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο Μόναχο, συμβάλλοντας στην προβολή και στην προώθηση των ποιοτικών κρητικών προϊόντων.

http://eu.greekreporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...