Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Κρήτη: Ποιός βύθισε στο σκοτάδι ΤΟ ΝΗΣΙ;

Στο απόγειο της τουριστικής σεζόν και ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Κρήτης, η Σπιναλόγκα είναι βυθισμένη στο σκοτάδι.

Σύμφωνα με το cretalive.gr από τις 26 Ιουλίου η Σπιναλόγκα φωτιζόταν τις νύχτες, προσφέροντας ένα πραγματικά συναρπαστικό θέαμα στους επισκέπτες της περιοχής αλλά και στους ντόπιους που είχαν συνηθίσει να βλέπουν το νησί σκοτεινό.

Τώρα, γίνονται προσπάθειες, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα που προέκυψε και οδήγησε την περασμένη Τρίτη στο κατέβασμα του διακόπτη, με αποτέλεσμα το νησί της Σπιναλόγκας να συσκοτιστεί ξανά.

Οι εργασίες για τον φωτισμό της Σπιναλόγκας δεν έχουν ολοκληρωθεί και αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που η Αρχαιολογική Υπηρεσία έκρινε ότι αφού το έργο δεν έχει παραδοθεί από τον εργολάβο και δεν έχει παραληφθεί από την Εταιρία Δημοσίων Ακινήτων, δεν θα έπρεπε, για λόγους ασφαλείας, να λειτουργεί.

Το νησί ηλεκτροφωτίστηκε από την παραμονή της εορτής του Αγίου Παντελεήμονα. Τα φώτα στο νησί άναβαν με αυτόματο χρονοδιακόπτη κάθε βράδυ, μέχρι και την περασμένη Δευτέρα. Μετά το νησί βυθίστηκε πάλι στο σκοτάδι, παρά το ότι διανύουμε αυτές τις μέρες την «υψηλή» τουριστική περίοδο, γεγονός που προκαλεί εντύπωση και ερωτηματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...