Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης στο Κυπαρίσσι

Η βραδιά δεξιοτεχνίας μ έναν μουσικό που έχει αναγάγει το παίξιμο ενός κρητικού παραδοσιακού μουσικού οργάνου σε τέχνη υψηλών προδιαγραφών έφτασε για το Θέατρο των Αγρών.

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι στο Κυπαρίσσι, τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, έχοντας μαζί του νέους ήχους και καινούρια τραγούδια σε  μια συναυλία πού έχει όλα τα χαρακτηριστικά της ιδιαίτερης μουσικής εμπειρίας και η οποία καθώς εξελίσσεται γίνεται «εθισμός» για τον ακροατή!

Η «ανατρεπτική» αισθητική και ταυτόχρονα η τομή που "τολμά" στην παράδοση ο Μιχάλης Τζουγανάκης, συνθέτουν λόγους για να τον παρακολουθήσεις. Μια ισχυρή κληρονομιά που "κουβαλά" στους ώμους του, αυτή της κρητικής καταγωγής του, αλλά και η δεινότητά του να εκφράζεται επί σκηνής, όχι μόνο μέσα από τη γνώση αλλά κυρίως μέσα από την αγάπη του για την Κρήτη είναι στοιχεία με μεγάλο εύρος γι' αυτόν που "απορεί" με το "φαινόμενο" που έχει μπροστά του!

Το πάθος που εκπορεύεται από τον Μιχάλη Τζουγανάκη και δονεί έντονα το κοινό του είναι μοναδικό για τον καθένα και διαφορετικής κλίμακας! Για τους "πρωτάρηδες" ακροατές είναι "σοκ"! Για τους "πιστούς", είναι συνεχής έκσταση...

Η αγάπη του κοινού ξεσηκώνει το πάθος και τη δύναμη του Μιχάλη, που ανταποδίδει μέσα από τη γλώσσα της μουσικής μιας και τη ροή του προγράμματος από κάποιο σημείο και μετά την καθορίζει η στιγμή…    

Στη συναυλία στο Θέατρο των Αγρών θα ζήσουμε μια βραδιά εμπνευσμένη όχι μόνο από τις κρητικές παραδοσιακές μελωδίες και από αγαπημένα δικά του κομμάτια που έχει λατρέψει το κοινό του αλλά και μέσα από κομμάτια άλλων αγαπημένων και καταξιωμένων καλλιτεχνών - δημιουργών της Ελληνικής μουσικής σκηνής.

Το ανατολίτικο χρώμα της φωνής του και το εύρος της μαζί με το πάθος του Μιχάλη όταν τραγουδά προσδίδουν μιαν άλλη αίσθηση, έναν άλλο ερμηνευτικό αέρα είτε αυτά είναι παραδοσιακά είτε είναι τραγούδια άλλης κατηγορίας.

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στο Κρητικό παραδοσιακό τραγούδι, τόσο με την ερμηνεία του όσο και με τους σύγχρονους ήχους. Χωρίς να αλλοιώνει το παραδοσιακό στοιχείο, το εμπλουτίζει και του προσδίδει μια αλλιώτικη μουσική διάσταση.

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης δεξιοτέχνης του λαούτου με έξυπνο τρόπο ξέρει να αναπαλαιώνει το παρόν και να εξωραΐζει το παρελθόν…

Η παρέα του Μιχάλη Τζουγανάκη και το Θέατρο των Αγρών σας περιμένουν τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, στις 10 το βράδυ για μια βραδιά δεξιοτεχνίας και ανεπανάληπτου γλεντιού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...