Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Στα όρια της απελπισίας οι έμποροι του Ηρακλείου


Ούτε να αρρωστήσουν δεν έχουν πλέον την δυνατότητα οι έμποροι που αδυνατούν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς τον Ο.Α.Ε.Ε. Έμποροι και επαγγελματίες, αποτελούν πια...τα "μαύρα πρόβατα" για την κυβέρνηση αφού εξαιτίας της αδυναμίας τους να καταβάλουν εισφορές στο ταμείο τους μένουν μεταξύ άλλων και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το παράδοξο στην όλη υπόθεση είναι ότι όταν οι ασφαλισμένοι καταφέρουν τελικά να πληρώσουν τις εισφορές τους, το κράτος τους ζητά να πληρώσουν αναδρομικά ακόμα και για την ασφάλεια που τους στερούσε!

Είναι χαρακτηριστικό ότι 6 στους 10 εμπόρους σήμερα αδυνατούν να πληρώσουν, με αποτέλεσμα ούτε οι ίδιοι άλλα ούτε και οι οικογένειες τους να έχουν ασφάλιση. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανώλη Κουμαντάκη, ένα μεγάλο ποσοστό των εμπόρων και των καταστηματαρχών σήμερα αντιμετωπίζει πρόβλημα με το ασφαλιστικό ταμείο, καθώς δεν έχει πληρώσει τις εισφορές για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Περίπου το 60% των εμπόρων δεν μπορεί να πληρώσει τις εισφορές με αποτέλεσμα το πρόβλημα, να είναι τεράστιο, αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Την ίδια ώρα ο κ. Κουμαντάκης, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι σε περίπτωση που κάποιος δεν είχε πληρώσει το τελευταίο διάστημα τις εισφορές του, όταν θα πάει να πληρώσει είναι υποχρεωμένος να πληρώσει και τους προηγούμενους μήνες. Βεβαίως, και θα πληρώσει και τους προηγούμενους μήνες, ωστόσο μπορεί να προβεί σε ρυθμίσεις των οφειλών για την διευκόλυνσή του.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...