Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2012

Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή μαθητών για συνθήματα της Χρυσής Αυγής

Προβληματισμό και ανησυχία σε καθηγητές και γονείς έχουν προκαλέσει κρούσματα βίας σε σχολεία του Ηρακλείου όπου σε καθημερινή σχεδόν βάση καταγράφονται ρατσιστικές επιθέσεις.
Πριν από περίπου μια εβδομάδα άγρια συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ ένας Έλληνα και ένός Αλβανού, μαθητών λυκείου.
 
Όπως αναφέρει το prismanews.gr, oι δυο πιάστηκαν στα χέρια καθώς ο Έλληνας ζήτησε το λόγο για κάποια συνθήματα που γράφτηκαν στον πίνακα τάξης εναντίον της Χρυσής Αυγής. Όταν ο Αλβανός μαθητής του είπε οτι καλώς γράφτηκαν τότε ξέσπασε μεταξύ τους άγριος καυγάς που κατέληξε σε συμπλοκή.

Τα περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό καθώς σε πολλά σχολεία του Ηρακλείου έχουν καταγραφεί κρούσματα βίας αλλά και προπαγάνδας με συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής να αναγράφονται στους τοίχους.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Πατρις ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάζαρος Μάρκου Υπάρχουν κρούσματα ρατσισμού στα σχολεία του Ηρακλείου. Δυστυχώς ότι καλλιεργείται στην κοινωνία επεκτείνεται και στο σχολείο. Προσπαθούμε να το μειώσουμε ή να το εκμηδενίσουμε αλλά είναι δύσκολο. Εξάλλου μια προεκλογική εκστρατεία στήθηκε στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό, όλα καλλιεργούνται χρόνια και ιστορικά βλέπουμε οτι σε τέτοιες περιόδους κρίσης εμφανίζονται και αυξανονται σε ποσοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...