Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΔΗΜΑΡ: Τρεις ΠΑΣΟΚογενείς βουλευτές προκαλούν κλυδωνισμούς

Τρεις ΠΑΣΟΚογενείς βουλευτές  προκαλούν κλυδωνισμούς στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Πρόκειται για τους κ.κ. Βουδούρη, Μιχελογιαννάκη και Οικονόμου που έχουν διαφοροποιηθεί από τη γραμμή του κόμματος.

Στην εισήγησή του ο Φώτης Κουβέλης επισήμανε την ανάγκη στήριξης του κυβερνητικού έργου σημειώνοντας πως βασικός στόχος είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Την ίδια ώρα, με επιστολή του προς τους βουλευτές του κόμματος, ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης επισημαίνει πως δεν τηρείται η κυβερνητική προγραμματική συμφωνία κάνοντας αναφορά στα ζητήματα της εφεδρείας και των νέων μειώσεων σε συντάξεις και μισθούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος απουσιάζει από τη συνεδρίαση, αλλά σε γραπτή δήλωσή του εκφράζει ανοιχτά τη διαφωνία του με τα νέες περικοπές.

Στη δήλωσή του ο κ. Μιχελογιαννάκης αναφέρει:

«Η προγραμματική συμφωνία, η τήρηση της οποίας είναι συμβόλαιο, μιλούσε για το πακέτο των 11,5 δισ., τα οποία θεωρούντο έξοδα. Το επιχείρημα καλόπιστων και τρόικας ήταν ‘αφήστε τα έσοδα εφόσον δεν έχετε αποδείξει ότι είστε ικανοί να τα εισπράξετε’.

»Η αλλαγή πλεύσης προσθέτοντας 2,5 δις στα 11,5 δισ. ευρώ, αλλάζει όλη την προηγούμενη φιλοσοφία. Δηλαδή, είμαστε ικανοί, μόνο για περικοπή εξόδων και όχι είσπραξη εσόδων, αλλά όταν τα έξοδα δεν φτάνουν, βαφτίζουμε τα έσοδα, έξοδα και όλα καλά».

«Όταν συμφωνείς σε κάτι και αθετείς τη συμφωνία τι κάνεις; Είναι ξεκάθαρο. Εγώ όταν συμφωνώ με κάποιον και αθετεί τη συμφωνία του, καταγγέλλω τη συμφωνία και μένω με τη λογική ότι συνεχίζω να διεκδικώ αυτά που πιστεύω» σημείωσε στο Βήμα ο βουλευτής Ηρακλείου.

Πρέπει να γίνει ξανά διαπραγμάτευση του μνημονίου και των όρων που συμφωνήθηκαν είπε από την πλευρά του στο ΣΚΑΪ βουλευτής του κόμματος Βασίλης Οικονόμου.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει κάποια θέματα να επεξεργαστούν εκ νέου και εσωτερικά αλλά και με τους εταίρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...