Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Aποτροπή αυτοκτονίας στην Αυστραλία από την... Αθήνα!

Καθοριστική ήταν η συμβολή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την αποτροπή αυτοκτονίας αλλοδαπού πολίτη που διαμένει στην Αυστραλία και είχε εκδηλώσει την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει στην ιστοσελίδα επικοινωνίας «Skype».

Συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από την Υπηρεσία, σε συνομιλία που είχε με Ελληνα χρήστη του διαδικτύου στην ιστοσελίδα επικοινωνίας, ο αλλοδαπός εκδήλωσε την πρόθεση να θέσει τέλος στη ζωή του, λόγω προσωπικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Αμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε συνεργασία με την εταιρεία της ιστοσελίδας, εντόπισαν ψηφιακά τα ηλεκτρονικά του ίχνη, τα οποία όπως προέκυψε, προέρχονταν από χώρα του εξωτερικού και συγκεκριμένα την Αυστραλία.

Ακολούθησε ενημέρωση των αστυνομικών Αρχών της Αυστραλίας, μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας (INTERPOL) όπου εντοπίστηκε άμεσα, ενώ όπως προέκυψε απετράπη οριακά η αυτοκτονία του.

Ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε από τις τοπικές αστυνομικές Αρχές σε νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και η απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με το 11012 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr και να ενημερώνουν για παρόμοια περιστατικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...