Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

ΣΔΟΕ: Πρωταθλήτρια στην φοροδιαφυγή η Κρήτη

Πρωταθλητές αναδεικνύονται οι Κρητικοί στην φοροδιαφυγή, καθώς η μεγαλόνησος είναι πρώτη σε αυτό το «σπορ» σε όλη την Ελλάδα, ενώ ακολουθούν η Αττική και η Πελοπόννησος.

Το πόρισμα αυτό δεν βγαίνει μόνο από τους ελέγχους που έχει κάνει το ΣΔΟΕ τον τελευταίο καιρό αλλά και από μία ακαδημαϊκή μελέτη του Πανεπιστημίου του Σικάγου!

Σε ορισμένες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το skai.gr, η φοροδιαφυγή ανέρχεται σε ποσοστό 68%, με την Κρήτη να είναι πρώτη στην λίστα και να ακολουθούν η Αττική, η Πελοπόννησος και η Λάρισα.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη μελέτη η φοροδιαφυγή στην χώρα μας αγγίζει τα 28 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό προέρχεται μόνο από εισοδήματα που δεν δηλώνονται από ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους.

Σύμφωνα με την έρευνα από το Σικάγο, εάν είχαν δηλωθεί τα εισοδήματα αυτά, τότε τα φορολογικά έσοδα θα μείωναν κατά 31% το Έλλειμμα του 2009 ή κατά 48% εκείνο του 2010.

Σε 11,2 δισ. ευρώ ανέρχονται τα φορολογικά αυτά έσοδα που δεν έχουν εισπραχθεί, ένα ποσό που αντιστοιχεί δηλαδή περίπου στα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου για την επόμενη διετία.

Σύμφωνα τέλος με την έρευνα, πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή αναδεικνύονται γιατροί, μηχανικοί, λογιστές και δικηγόροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...