Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Σαμαράς: «Λίγο αέρα να ανασάνουμε»

Προμήνυμα για το πλαίσιο των συναντήσεων του σε Βερολίνο και Παρίσι, η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην γερμανική εφημερίδα Bild.

Ο Πρωθυπουργός, σημείωσε ότι είναι ανάγκη να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας καταστροφή για την χώρα την επιστροφή στη δραχμή.

«Δεν ζητούμε περισσότερα χρήματα. Αυτό που θέλουμε είναι λίγος αέρας για να ανασάνουμε, να βάλουμε μπροστά την οικονομία και να αυξήσουμε τα κρατικά έσοδα. Περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει αυτόματα και περισσότερα χρήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Κατηγορηματικά αντίθετος ο πρωθυπουργός στο σενάριο επιστροφής στη δραχμή.

«Για όνομα του Θεού, όχι. Μία επιστροφή στην δραχμή θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα. Θα σήμαινε πέντε ακόμη χρόνια περίπου ύφεσης και η ανεργία θα έφτανε στο 40%. Ενας εφιάλτης για την χώρα: οικονομική κατάρρευση, κοινωνική αναταραχή και μία πρωτοφανής κρίση της δημοκρατίας. Το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων έχει βυθιστεί τα τελευταία χρόνια κατά 35%. Μία επιστροφή στην δραχμή θα επέφερε μία περαιτέρω μείωση κατά 70%. Ποια οικονομία, ποια δημοκρατία μπορεί να ζήσει έτσι; Στο τέλος θα ήταν σαν τη δημοκρατία της Βαϊμάρης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...