Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Διαμαρτυρία των γονέων στο Ηράκλειο για το κλείσιμο σχολείων

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παράσταση διαμαρτυρία στην ΠΔΕΚ την Τρίτη 10 πμ.

Κλείνει 118 δημοτικά και νηπιαγωγεία σε όλη την επικράτεια. Στο Νομό Ηρακλείου καταργούνται  τα δημοτικά Καρκαδιώτισσας, Καβροχωρίου, Στερνών, Παναγιάς και το νηπιαγωγείο Αμιρών παρά την εκφρασμένη αντίθεση γονέων και εκπαιδευτικών, των ίδιων των τοπικών κοινωνιών.

Συνεργάτες στο έγκλημα αυτό είναι οι Περιφερειακές και Πρωτοβάθμιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που εισηγήθηκαν το κλείσιμο των σχολείων και υιοθετήθηκε από το υπουργείο παιδείας. Ανάλογη ευθύνη έχουν δήμαρχοι οι οποίοι - στα πλαίσια του διαλόγου με την κυβέρνηση πριν δύο χρόνια - εκφράστηκαν θετικά στις καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, το ίδιο και δημοτικά συμβούλια τα οποία μάλιστα με αποφάσεις τους είχαν ασπαστεί τα περιβόητα “παιδαγωγικά οφέλη” από ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αδιάψευστος μάρτυρας, η υπουργική απόφαση και το ΦΕΚ, τα οποία επικαλούνται αυτή τη συμφωνία δημάρχων και δημοτικών συμβουλίων. Άρα, οι όποιες αγωνιστικές κορόνες από μέρους τους σήμερα είναι υποκριτικές και παραπλανητικές.

Με την κατάργηση των σχολικών μονάδων, οι γονείς θα επωμιστούν το κόστος μεταφοράς των παιδιών τους στα σχολεία υποδοχής, ενώ τα ίδια τα παιδιά θα μπουν σε μια απίστευτη ταλαιπωρία και με πολλούς κινδύνους, διανύοντας καθημερινά πάνω 30 χμ σε ένα απαράδεκτο οδικό δίκτυο.

Η Ένωση γονέων Ηρακλείου μαζί με τον σύλλογο δασκάλων “Δ. ΘΕΟΤΟΚΟΠΟΥΛΟ”  πραγματοποιούν την ερχόμενη Τρίτη 30/7/2013 και ώρα 10 πμ παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης με αίτημα ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Καλούμε, Εκπαιδευτικούς, γονείς, συνδικάτα, από κοινού, να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα ενάντια στις καταργήσεις σχολείων, για σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές. Να δοθεί άμεση δωρεάν, ασφαλής λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών, με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση.

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το δρόμο του Αγώνα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΛΕΙΣΤΟ.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ


Πηγή: http://www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...