Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Φτιάχνουν ειδική μονάδα κομάντο στην Κρήτη

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ έχει έντονο άρωμα Κρήτης και περιλαμβάνει τη σύσταση μίας νέα μονάδας στο νησί. Μάλιστα η μονάδα θα έχει επιχειρησιακό χαρακτήρα και θα στελεχωθεί από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς. 

Το υπουργείο δημόσιας τάξης προχωράει στην πλήρη αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας με σχετική νομοθετική πρωτοβουλία στην οποία προβλέπονται σύσταση νέων υπηρεσιών, σύντμηση τμημάτων, τράπεζα DNA, απορρόφηση των δημοτικών αστυνομικών και αλλαγές στην οργανωτική δομή καταργώντας 6.700 κενές οργανικές θέσεις.

Μεταξύ άλλων, συγκροτούνται δύο Υποδιευθύνσεις Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, η μία στην Κρήτη με έδρα πιθανότατα το Ηράκλειο και η άλλη στην Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος συγκροτείται με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το «Έθνος», δημιουργούνται 200 νέες θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού, που θα καλυφθούν με νέες προσλήψεις, αυξάνονται τα άτομα που υπηρετούν στην ΕΚΑΜ (Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα) και προβλέπεται αλλαγή στην Ακαδημία Αστυνομίας.

Στόχος του υπουργείου είναι η νομοθετική πρωτοβουλία να αναδιοργανώσει το δομικό σχήμα και το λειτουργικό πλαίσιο της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να καταστεί αυτή πιο σύγχρονη, ευέλικτη και αποτελεσματική, τόσο σε επιτελικό όσο και επιχειρησιακό επίπεδο. Σύμφωνα με το προωθούμενο νομοσχέδιο, προβλέπεται αναβάθμιση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, δημιουργία Τράπεζας DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων στα πρότυπα ξένων αντίστοιχων υπηρεσιών όπως το FBI.

Θα τηρούνται εθνικά αρχεία γενετικών τύπων (DNA) με σκοπό την εξασφάλιση της ανταλλαγής δεδομένων και πληροφοριών στο πλαίσιο της διασυνοριακής συνεργασίας, ιδίως όσον αφορά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του διασυνοριακού εγκλήματος. Παράλληλα θα δημιουργηθεί και ειδικός κλάδος Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...