Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Ο Μιχελογιαννάκης για την εποχικότητα των εργαζομένων σε εταιρίες εξυπηρέτησης εδάφους στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης σχετικά με την εποχικότητα των εργαζομένων σε εταιρίες εξυπηρέτησης εδάφους στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Κύριε Υπουργέ,

Στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντζάκης του Ηρακλείου υπάρχουν εταιρίες οι οποίες απασχολούν συνολικά πάνω από 600 άτομα προσωπικό με αντικείμενο εργασίας την επίγεια εξυπηρέτηση, ως επί το πλείστον, πτήσεων τσάρτερ κατά τους θερινούς μήνες. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έως και σήμερα εντάσσονταν στους δικαιούχους του επιδόματος ανεργίας σύμφωνα με τα ένσημα που συμπλήρωναν. Η μη ένταξη τους όμως στην λίστα των εργαζομένων που χαρακτηρίζονται ως εποχιακοί τους αφαιρεί το δικαίωμα του επιδόματος ανεργίας.

Επειδή πάνω από το 80% των αργαζομένων σε αυτές τις εταιρίες και συγκεκριμένα σε αυτές τις υπηρεσίες, εργάζονται μόνο για την εξυπηρέτηση τσάρτερ κατά τους θερινούς μήνες.

Επειδή οι εταιρίες που τους απασχολούν τους προσλαμβάνουν ως εποχιακούς, παρέχοντας τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που το αποδεικνύουν.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ, Τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο ώστε να διορθωθεί αυτή η αδικία και οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι να ενταχθούν στη λίστα των εποχιακών εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...