Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Διεθνής Αμνηστία: Ρατσιστική επίθεση στο Ηράκλειο Κρήτης σε δύο Πακιστανούς

Επίθεση από «μαυροφορεμένο όχλο» σε μετανάστες καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία


Κάλεσμα στην ελληνική πολιτεία να δράσει άμεσα προκειμένου να «περιορίσει την αυξανόμενη έξαρση ξενοφοβικών και ρατσιστικών επιθέσεων» απηύθυνε σήμερα η  Διεθνής Αμνηστία με αφορμή την καταγγελία δύο Πακιστανών ότι δέχθηκαν βίαιη επίθεση από «μαυροφορεμένο όχλο» στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το περιστατικό το οποίο καταγγέλλουν οι δύο μετανάστες σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Ιουλίου και σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, οι δύο νεαροί άνδρες αποτάθηκαν στη Διεθνή Αμνηστία για βοήθεια, λέγοντας ότι ήταν πολύ φοβισμένοι για να αναφέρουν το ζήτημα στην αστυνομία ή να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια μήπως απελαθούν.

Όπως σημειώνει η Διεθνής Αμνηστία, «ώρες πριν από την επίθεση» πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής, με τα θύματα να αναφέρουν πως οι άνδρες που τους επιτέθηκαν ήταν ντυμένοι στα μαύρα.

«Αφού ρώτησαν τους μετανάστες από πού κατάγονται, ο όχλος τους επιτέθηκε χωρίς καμία πρόκληση, τους μαχαίρωσαν και στη συνέχεια, αφού τους έριξαν στο έδαφος, τους κλοτσούσαν», αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία.

«Ενώ βλέπουμε μια απότομη αύξηση ξενοφοβικής βίας σε όλη την Ελλάδα, η έλλειψη νομοθεσίας για την προστασία των θυμάτων με παράτυπο καθεστώς σημαίνει ότι η αναφορά των εν λόγω εγκλημάτων μπορεί να προκαλέσει την απέλαση τους ενώ οι θύτες παραμένουν ελεύθεροι- Αυτό συμβάλλει στο γενικό κλίμα της ατιμωρησίας για τους δράστες παρόμοιων επιθέσεων και επιτρέπει την αποδοχή αυτών των φρικτών εγκλημάτων», δήλωσε η Αναπληρώτρια Διευθύντρια για το Πρόγραμμα της Ευρώπης και της Κεντρική Ασίας Jezerca Tigani.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...