Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Χανιά: Στο δήμο η κυριότητα της έκτασης των Αγίων Αποστόλων

Την διεκδικούσαν ιδιώτες


Στο Δήμο Χανίων ανήκει πλέον η περιοχή των Αγίων Αποστόλων, που διεκδικούσαν ιδιώτες, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Όπως ανακοινώθηκε από το δήμο, το Στ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 3003/2013 απόφασή του, απέρριψε κατά πλειοψηφία την αίτηση ακυρώσεως έξι συνιδιοκτητών ακινήτων που βρίσκονται στην περιοχή Αγίων Αποστόλων Χανίων, οι οποίοι είχαν ζητήσει την άρση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης που είχε κηρυχθεί το 1966 και συντελεστεί στα ακίνητά τους, συνολικού εμβαδού 42 στρεμμάτων.

Σημειώνεται ότι το δικαστήριο δέχθηκε, κατά πλειοψηφία, του ισχυρισμούς του Δήμου Χανίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, το δικαστήριο δέχθηκε ότι ο σκοπός της επίδικης απαλλοτριώσεως έχει πραγματοποιηθεί και ότι αυτός δεν ήταν μόνο η ανέγερση ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων στην επίμαχη περιοχή, αλλά και η πραγματοποίηση λουτρικών εγκαταστάσεων, καθώς και η εκτέλεση έργων εξωραϊσμού και διαμορφώσεων.

Προς αυτή την κατεύθυνση, αρχικά ο ΕΟΤ και από το 1984 και εξής ο Δήμος Νέας Κυδωνίας και ο Δήμος Χανίων προέβησαν σε σειρά έργων εξωραϊσμού και λουτρικών εγκαταστάσεων, διαμόρφωσαν τις παραλίες με τις αναγκαίες λουτρικές εγκαταστάσεις και προέβησαν σε βασικά έργα εξωραϊσμού στην περιοχή.

Παράλληλα, οι δύο δήμοι ανέπτυξαν σειρά προγραμμάτων και δράσεων, με τα οποία βελτιώθηκε η τουριστική εικόνα της περιοχής, καθιστώντας την πόλο έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους της πόλης των Χανίων αλλά και για κάθε επισκέπτη της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...