Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Μαθητικό web radio στα Χανιά


Το πρώτο σχολικό και μαθητικό ραδιόφωνο στα Χανιά αλλά και σ' όλη την Ελλάδα βρίσκεται στη «συχνότητα» όχι των FM αλλά του Ιντερνετ και ειδικότερα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://blogs.sch.gr/esrblog/


Σε αυτή τη ραδιοφωνική παρέα ανήκει φέτος και το 10ο Δημοτικό σχολείο Χανίων, οι μαθητές του οποίου θα κάνουν την πρώτη τους εκπομπή το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στις 9 το πρωί!


Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «αυτή τη στιγμή πάνω από 160 σχολεία και πάνω από 1.000 μαθητές /παραγωγοί ραδιοφωνικών εκπομπών συμμετέχουν και δίνουν το "παρών" στην επίσημη πρώτη για το νέο και ανανεωμένο πρόγραμμα του European School Radio, http://blogs.sch.gr/esrblog/, το πρώτο σχολικό και μαθητικό ραδιόφωνο στην Ελλάδα!».

Μια μεγάλη γιορτή σε ένα ζωντανό τρίωρο πρόγραμμα. Από το «στούντιο» ο dj Σίμος και ο dj KoMiS θα δίνουν το ρυθμό που θα ακολουθήσουμε όλοι μας από τις 7.00 περίπου το απόγευμα μέχρι και τις 10.00 το βράδυ. Στα μικρόφωνα και τις συνεντεύξεις μαθητές και μαθήτριες/παραγωγοί του ESRadio. Μαθητές αλλά και δάσκαλοι από τα συνεργαζόμενα σχολεία θα μιλήσουν για τις νέες εκπομπές και θα δώσουν το στίγμα του νέου προγράμματος, που είναι πολυθεματικό και πολύγλωσσο.

Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο, European School Radio (esradio.mysch.gr), είναι μια πρωτότυπη δράση, η οποία εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκπαιδευτική φιλοσοφία που θέλει το μαθητή να βλέπει το σχολείο ως χώρο δημιουργίας και έκφρασης. Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο προβάλλει τις ιδέες, τις δημιουργίες, τις ανησυχίες της μαθητικής κοινότητας και τις επικοινωνεί με το σήμερα.

Η ιστοσελίδα του ραδιοφώνου είναι στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://esradio.mysch.gr

ή: http://blogs.sch.gr/esrblog/

Η σελίδα τους στο facebook βρίσκεται στην διεύθυνση:

http://www.facebook.com/EuropeanSchoolRadio.

Γ.ΛΥΒ./ enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...