Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Απανωτά κρούσματα δηλητηρίασης σε γύπες σε όλη την Κρήτη

Οι γύπες δηλητηριάζονται συνήθως γιατί τρώνε άλλα είδη ζώων 

Τρεις γύπες με συμπτώματα δηλητηρίασης παρέλαβαν οι εθελοντές στο παράρτημα του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (Ε.Κ.Π.Α.Ζ.) στο Ηράκλειο. Τα όρνια σύμφωνα με το zoosos κατέφθασαν στον σταθμό πρώτων βοηθειών ο ένας Καστέλι και οι δύο άλλοι από τον νομό Ρεθύμνου.

Το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. μέσω της εκπροσώπου του στο νησί Γεωργίας Παρασύρη ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν στο να φτάσουν τα πτηνά το γρηγορότερο κοντά τους. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε από τη Δασική Υπηρεσία Ρεθύμνου τον κ. Νίκο Κατριτζιδάκη και τους δασοφύλακες που έσπευσαν ύστερα από έκκληση μας στις περιοχές Δαμνόνι και Σελιά, όπου είχαν πέσει τα πτηνά, την κτηνίατρο Εμμανουέλα Θεοδωράκη για την άμεση παροχή πρώτων βοηθειών σε συνεννόηση μαζί μας και πριν της αποστολής τους στο Ηράκλειο, τα Κ.Τ.Ε.Λ. Χανίων και Ηρακλείου, το Στέλιο Σκορδίλη, την Κτηνιατρική Κλινική του Γιώργου Παρασύρη.

Κάναμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για τη σωτηρία τους. Είμαστε αισιόδοξοι για την εξέλιξη των περιστατικών μας. Ενημερώνουμε ότι υπάρχουν τις τελευταίες ημέρες κρούσματα δηλητηρίασης και σε άλλες περιοχές. Χθες εξέπνευσε επίσης γύπας στον Αλμυρό Αγίου Νικολάου, πριν τη διακομιδή του στο κέντρο.

Οι γύπες δηλητηριάζονται συνήθως γιατί τρώνε άλλα είδη ζώων (π.χ. τρωκτικά) που έχουν πεθάνει μετά από φόλα ή άλλα δηλητήρια (π.χ. ποντικοφάρμακο). Αυτού του είδους δηλητηρίαση χαρακτηρίζεται ως δευτερογενής.

prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...