Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Στο... σκοτάδι τα Χανιά εξαιτίας των «κυνηγών» μετάλλων

Το φαινόμενο έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις, σε μια περίοδο που η κίνηση στο οδικό δίκτυο κατά τις νυχτερινές ώρες είναι αυξημένη αλλά και πολλοί οδηγοί που έχουν έρθει ως τουρίστες στη Κρήτη δεν είναι εξοικειωμένοι με τους δρόμους

Είναι γνωστό ότι πολλοί κόμβοι και δρόμοι των Χανίων αλλά και του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, παραμένουν χωρίς φωτισμό εξαιτίας της δράσης επιτήδειων που κλέβουν χιλιόμετρα καλωδίων για να αποσπάσουν και στη συνέχεια να πουλήσουν το χαλκό.

Το φαινόμενο έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις, σε μια περίοδο που η κίνηση στο οδικό δίκτυο κατά τις νυχτερινές ώρες είναι αυξημένη αλλά και πολλοί οδηγοί που έχουν έρθει ως τουρίστες στη Κρήτη δεν είναι εξοικειωμένοι με τους δρόμους με συνέπεια η οδήγησή τους να αποκτά ένα επιπλέον στοιχείο επικινδυνότητας.

Την ίδια ώρα οι προσπάθειες για την αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού αποδεικνύονται μάταιες, καθώς υπεύθυνος για τον φωτισμό του οδικού δικτύου σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης, (μετά την κατάργηση της ΔΕΣΕ) είναι ένας και μόνο ένας (!) ηλεκτρολόγος – μηχανικός, ο οποίος με συνεργείο δυο –τριών ατόμων στην κυριολεξία τρέχει και δεν φτάνει. Όπως σημείωσε ο ίδιος, το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στο νομό Χανίων.

Υπολογίζεται ότι από τα Χριστούγεννα μέχρι σήμερα έχουν κλαπεί περίπου 20 χλμ υπόγειων καλωδίων ενώ σε κάποιες περιπτώσεις επιτήδειοι αφαίρεσαν καινούριους αγωγούς που μόλις είχαν τοποθετηθεί αλλά το έργο δεν είχε προλάβει να σφραγιστεί.

Από την Κίσαμο μέχρι τα Χανιά και λίγο πριν το Ρέθυμνο η πρακτική των κλοπών έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας με τα φώτα να παραμένουν σβηστά σε πολυσύχναστους κόμβους όπως του Πλατανιά και της Σούδας αλλά ακόμη και σε κόμβους όπως στα Νοπήγια, που συμπεριλαμβάνονται στα πιο επικίνδυνα σημεία του ΒΟΑΚ στα οποία έχουν σημειωθεί θανατηφόρα ατυχήματα.

Οι δράστες αφαιρούν τα υπόγεια καλώδια σε απόσταση χλμ, τραβώντας τα από σημεία που βρίσκονται σε παράδρομους του εθνικού δικτύου χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από διερχόμενα οχήματα.

Πηγή: flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...