Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Λ. Αυγενάκης: Σπατάλες στις δημόσιες υπηρεσίες με τις αντικαταστάσεις εξοπλισμών

Ορθολογική διαχείριση και διάθεσή τους σε Συλλόγους και Σχολεία προτείνει ο Λευτέρης Αυγενάκης... 

Με αφορμή δημοσιεύματα και φωτογραφίες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης αναδεικνύει με παρέμβασή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη την σπατάλη από τις αντικαταστάσεις εξοπλισμών στις δημόσιες υπηρεσίες..

Πιο συγκεκριμένα, τα δημοσιεύματα αφορούσαν την Περιφέρεια Κρήτης, η οποία αντικατέστησε τον εξοπλισμό σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, το οποίο πρόσφατα προέβη σε πλήρη αντικατάσταση γραφείων, ντουλαπών μέχρι και κουρτινών στα χειρουργεία, τα οποία ήταν σε άριστη κατάσταση.

Όπως αναφέρει ο Ηρακλειώτης Βουλευτής στην παρέμβασή του: «αντίστοιχα φαινόμενα συμβαίνουν και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, με το πρόσχημα ότι η αντικατάσταση είναι επιβεβλημένη γιατί διαφορετικά θα «χαθούν» κονδύλια του ΕΣΠΑ που προορίζονται για αυτό το σκοπό».

Τέλος, ο Λευτέρης Αυγενάκης επισημαίνει ότι: «σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πράγματι αναγκαία η αντικατάσταση των εξοπλισμών, σε άλλες περιπτώσεις όμως θα ήταν σκόπιμο να υπάρχει ορθή διαχείριση του επισκευάσιμου ή μη υλικού που αντικαθίστανται στα πλαίσια αναπτυξιακών προγραμμάτων και ο παλαιός εξοπλισμός να δίνεται σε φορείς όπως σχολεία ή Συλλόγους καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες τους, αντί να καταστρέφεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...