Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Η Ιεράπετρα μίλησε, η Ιεράπετρα νίκησε, η Ιεράπετρα δάκρυσε


Γράφει η Ιωάννα Μελάκη
Δημοσιογράφος Κοιν.Ρεπορτάζ

Σήμερα, για πρώτη φορά στην νεότερη ιστορία, η κοινωνία της Ιεράπετρας   όχι απλά μίλησε, αλλά βροντοφώναξε  και  είπε ένα μεγάλο ΟΧΙ, σε εκείνους που βάλθηκαν να την απογυμνώσουν, να της στερήσουν σημαντικά εργαλεία για την ευημερία και την ανάπτυξη της, και ήταν όλοι εκεί "στο ραντεβού" της πρωτοφανούς διαδήλωσης  από βρέφη στην αγκαλιά της μάνας, μέχρι σεβάσμιους γέροντες' στην αγκαλιά του μπαστουνιού.

Ήταν ένα κάλεσμα όχι απλά της Επιτροπής Αγώνα αλλά της ίδιας της πόλης, ένα ανοιχτό κάλεσμα αγώνα και κανείς δεν είπε όχι, όλα τα επαγγέλματα εκεί, τόπος συνάντησης  η πλατεία Ελευθερίας της Ιεράπετρας. Κλήρος, δήμος, εργάτες,  αγρότες, έμποροι, επαγγελματοβιοτέχνες, άνεργοι, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, φαρμακοποιοί, γιατροί, δικηγόροι  φοιτητές , μαθητές , συνταξιούχοι,

Οι Ιεραπετρίτες και οι Ιεραπετρίτισες δεν ζητούν , για τα αυτονόητα " εκλιπαρούν" σύσσωμοι για ένα αυτοδιοίκητο σωστά στελεχωμένο και πλήρες Νοσοκομείο, για τη λειτουργία του πολυϊατρείο Μακρύ Γιαλού, για την παραμονή του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης Ιεράπετρας καθώς και την επιστροφή και λειτουργία όλων των δημόσιων Υπηρεσιών που αποψιλώθηκαν χωρίς λόγο και αιτία, προκειμένου να μη καταντήσει η πόλη ένα μικρό έρημο "χωριό’ όπως θέλουν κάποιοι Κυβερνώντες να αποκαλούν τις ερημομένες από τον σχεδιασμό τους πόλεις.

Το συλλαλητήριο δεν είχε πολιτική εκκίνηση, ούτε χρωματίστηκε από τους οργανωτές. Αντικατόπτριζε την κοινωνική ανάγκη , την κοινωνική κραυγή , την κοινωνική διαμαρτυρία, γιαυτό και η σύσσωμη συμμετοχή και η γενική συστράτευση.Αυτό πρέπει να περάσει στους Κυβερνώντες για  να αλλάξουν σχεδιασμό και πλεύση.

Σημαντική η συγκίνηση , γιατί οι πολίτες ΄της Ιεράπετρας  ήταν όλοι εκεί αλλά είχαν συντονιστεί κάτω από την "ντουντούκα" και βασικά συνθήματα ήταν  Αγώνας- Αξιοπρέπεια.

 Αυτό το μεγαλειώδες σε όγκο και παλμό συλλαλητήριο,ξεκίνησε με σύμμαχο τον καλό καιρό, μα προ πάντων , αλλά και την αγωνιστική διάθεση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας και κάτω από τις ευλογίες του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπέτρας και Σητείας κ.κ. Ευγένιο να δηλώνει αλληλέγγυος και στρατευμένος,στον αγώνα για την Ιεράπετρα σαν άλλος Παπαφλέσσας Τα πάντα παρέμειναν κλειστά μέχρι και Τράπεζες, ακολούθησαν , σαυτό το πολύχρωμο από συνθήματα αγωνιστικό μοτίβο

μέχρι το μεσημέρι  και 10.000  Γεραπετρίτες  έδωσαν βροντερό ‘’παρών’’τόσο στη διαδήλωση όσο και στην πορεία που ακολούθησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

  Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης ως Κοινωνικός  Φορέας έδωσε το αγωνιστικό παρόν σαυτή την πετυχημένη κοινωνική μάζωξη  και κινητοποίηση μαζί με αρκετούς Φορείς της πόλης,. καλώντας από την κινητοποίση των κατοίκων, την Τριτοκομματική Εξουσία, να αλλάξειν τον σχεδιασμό και την αποξήλωση των υπηρεσιών Υγείας και Παιδείας της πανέμορφης πόλης της Ιεράπερας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...