Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Στο στόχαστρο τα ακίνητα της Κρήτης από Ρώσους- Ισραηλινούς λόγω...βίζας!


Αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον για ακίνητα της Κρήτης από ξένους επενδυτές που βλέπουν μια μεγάλη ευκαιρία στην περιοχή μας. Ρώσοι και Ισραηλινοί υπήκοοι ξαναγυρίζουν μετά το...πάγωμα των τελευταίων μηνών καθώς...
βλέπουν ότι όχι μόνο έχουν πέσει κατακόρυφα οι τιμές ακόμη και σε βίλες...που ήταν απλησίαστες, αλλά έχουν και το...μπόνους της άδειας παραμονής που δίνει ο νέος νόμος!


"Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να ζεσταίνονται αγορές που κυρίως σχετίζονται με το Ισραήλ και τη Ρωσία" είπε μεσίτης στο CRETALIVE που ήδη ετοιμάζει μια μεγάλη δουλειά και μπροστά στο φόβο...μην χαλάει όπως άλλες που είχαν προχωρήσει στο παρελθόν, αλλά δεν έπεσαν οι υπογραφές.

"Σοβαρό κίνητρο εκτός από τις τιμές (αφού μπορείς να πάρεις μια βίλα στο..μισό της πλέον) είναι και ο νόμος που δίνει τη βίζα και την άδεια παραμονής σε πολίτες εκτός ΕΕ. Και για τους Ισραηλινούς σας θυμίζω ότι γυρεύουν κάτι πιο...ήσυχο από τα δικά τους μέρη" τονίζει. Στα μέρη που ζητούν είναι εκτός την Ελούντα (που ειναι η πιο ακριβή) κυρίως τα βόρεια παράλια καθώς το πρώτο που θέλουν είναι να έχει κοντά αεροδρόμιο και νοσοκομείο. Στην υπόθεση των ακινήτων μάλιστα ήδη δρατηριοποιείται και μεγάλη τράπεζα της Κρήτης.

Θυμίζουμε ότι στις 8 Αυγούστου 2013 υπεγράφη το πρώτο συμβόλαιο που αφορά την πώληση ακινήτου στην Αττική σε Κινέζο υπήκοο με βάση τον νέο νόμο 4146/2013. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας ακινήτων BuildUp, το συμβόλαιο υπογράφηκε στο πλαίσιο της αποκλειστικής συνεργασίας της ελληνικής εταιρείας με την κινέζικη εταιρεία CSDH για την προώθηση ελληνικών ακινήτων στο αγοραστικό και επενδυτικό κοινό της Κίνας. Η BuildUp δραστηριοποιείται ως εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ανάπτυξης και επένδυσης ακίνητης περιουσίας τόσο στην Αττική, όσο και σεμεγάλα νησιά όπως την Κρήτη και τη Ρόδο“

Τον Απρίλιο του 2013 ψηφίστηκε ο Ν. 4146/18/04.2013, άρθρο 6, παράγραφος 2, με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα σε αλλοδαπούς και εκτός ΕΕ (από τρίτες χώρες, Ασία, Αφρική, Τουρκία, Μεξικό, Κολομβία, Κόσοβο,) να αποκτήσουν βίζα, έγγραφα και άδεια παραμονής στην χώρα μας, αγοράζοντας απλώς ελληνικό ακίνητο. Μόνη προϋπόθεση είναι το ποσόν για την αγορά του ακινήτου να υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ.



cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...