Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ηράκλειο: Μια μπαλάντα για τη Λεονώρα στο μικρό κηποθέατρο

Μια μπαλάντα για τη Λεονώρα αύριο Τρίτη στο μικρό κηποθέατροΜια μπαλάντα για τη Λεονώρα αύριο Τρίτη στο μικρό κηποθέατρο


Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2013, η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την κορυφαία μπαλάντα του ρομαντισμού ΛΕΟΝΩΡΑ, υπογεγραμμένη από τον G. A. Burger σε μνημειώδη μετάφραση Λορέντζου Μαβίλη.
Η μπαλάντα αυτή, σε πολυφωνική απόδοση από μία και μόνο ηθοποιό, αναφέρεται στην επιστροφή από τον πόλεμο ενός νεκρού καβαλάρη ώστε να πάρει μαζί του την αγαπημένη του. Το ποίημα, όπως και η ελληνική παραλογή Του νεκρού αδερφού διασώζει την αρχετυπική μορφή του ρομαντικού μοτίβου του νεκρού καβαλάρη, που αξιοποιείται στους Τρεις του Λενάου, αλλά και στο Εξωτικό του Γκαίτε.

Σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Φοινίτσης

Ερμηνεία: Ολύνα Ξενοπούλου

Κοστούμι: Στέλιος Ρουκουνάκης

Καλλιτεχνική επιμέλεια- Οργάνωση παραγωγής: Βασιλική Καρυδάκη

Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Ηρακλείου αγκαλιάζει για δεύτερη φορά δουλειά της Ομάδας προΤΑΣΗ, μέσα σε λίγους μήνες. Η παράσταση στο Ηράκλειο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Θεάτρου της Σητείας.

ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ προΤΑΣΗ

Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ συγκροτήθηκε το φθινόπωρο του 2005 από επαγγελματίες του θεάτρου. Έχει έδρα της την Αθήνα. Όραμα της να προτείνει το νέο, το δημιουργικά ουσιώδες, το διαφορετικό, το άλλο στην τέχνη του θεάτρου και των λοιπών παραστατικών τεχνών μέσω ενός γόνιμου διαλόγου της τέχνης και του ανθρώπου, σχηματίζοντας συνάμα μια «τάση» στην έκφραση∙ ριζοσπαστική, ελεύθερη, αναγνωρίσιμη στο ευρύ κοινό την οποία και επιθυμεί σταδιακά να διαμορφώσει, κατά τη διάρκεια της πορείας της στην καλλιτεχνική σκηνή της χώρας αλλά και πέρα από αυτήν.

Ο μινιμαλισμός και η αφαίρεση είναι τα κυριότερα ρεύματα που τροφοδοτούν καλλιτεχνικά το σχήμα. Τα κλασσικά έργα αλλά και η νέα γραφή, τα καινούργια -ιδιαίτερης τεχνοτροπίας- κείμενα αποτελούν τις πρώτες ύλες για έμπνευση και δημιουργία σε χώρους, κυρίως, μη θεατρικούς.

Η ανατρεπτική ιδέα προσδιορίζει πρώτιστα το σκηνικό ύφος και την γενικότερη αισθητική της. Η ομάδα δεν χρηματοδοτείται από κανέναν κρατικό ή ιδιωτικό φορέα. Αυτοχρηματοδοτείται, ωστόσο, από την ανεξάντλητη δεξαμενή της φαντασίας και τη ζωογόνα ανάγκη για πειραματισμό και καλλιτεχνική έκφραση.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ την ΤΡΙΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013, και ώρα 21:00.

ΕΙΣΟΔΟΣ: 10 ΕΥΡΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...