Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Συνεχίζεται το πρόγραμμα για τη μόρφωση των νεαρών τσιγγάνων

Συνεχίζεται φέτος το πρόγραμμα Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά, το οποίο υλοποιείται στην Περιφέρεια Κρήτης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης με στόχο την κοινωνικοποίηση και την επιμόρφωση των παιδιών που μεγαλώνουν στους καταυλισμούς του νησιού και φοιτούν στα σχολεία του Ηρακλείου, των Χανίων και του Ρεθύμνου.

Ενόψει έναρξης της νέας φάσης του προγράμματος πραγματοποιήθηκε Εισαγωγική Επιμόρφωση την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 στο Κέντρο Μελέτης και Έρευνας Ιστορίας της Παιδείας και του Διδασκαλικού Επαγγέλματος στο Ρέθυμνο. Την επιμόρφωση παρακολούθησαν Εκπαιδευτικοί και Στελέχη Εκπαίδευσης από όλη την Κρήτη.

Εισηγητές ήταν συνεργάτες του Προγράμματος, οι οποίοι παρουσίασαν την δομή, τους στόχους και τις δράσεις που υλοποιούνται εξειδικεύοντας στους επιμέρους τομείς, αναλύοντας διεξοδικά ζητήματα όπως  οι δράσεις για τις σχολές γονέων, τα εκπαιδευτικά προγράμματα μουσειακής αγωγής, οι σχολές γραμματισμού ενηλίκων σε ρομά στην Περιφέρεια Κρήτης, οι ψυχοκοινωνικές σχέσεις μέσα στο σχολείο και βέβαια τα θέματα διαφορετικότητας που προκύπτουν και η αποδοχή των παιδιών ρομά μέσα στη σχολική κοινότητα.

ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ

Μέσα στις επόμενες ημέρες συνεχίζεται μία σημαντική δράση του προγράμματος, οι Σχολές Γονέων Ρομά, η οποία χαρακτηρίζεται για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που παρουσιάζει. Το πρόγραμμα για τις σχολές γονέων έχει μέχρι σήμερα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη ήταν μέσα στους καταυλισμούς της Ν. Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο και στον Νεροκούρου στα Χανιά. Η δεύτερη έγινε σε επιλεγμένα σχολεία, απευθυνόταν σε μεικτά τμήματα και η θεματολογία επιλέχτηκε από τους γονείς που συμμετείχαν.

Στην παρούσα φάση του προγράμματος έχουν επιλεγεί οι καταυλισμοί Αλικαρνασσού Ηρακλείου και Νεροκούρου Χανίων όπου θα υλοποιηθούν δράσεις για τους γονείς από τους εκπαιδευτικούς του προγράμματος.

prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...