Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Εκείνοι κολυμπούσαν, κι οι άλλοι τους ..."μαδούσαν"!

Απελπιστική είναι η κατάσταση με τις κλοπές σε βάρος τουριστών στην ευρύτερη περιοχή του κάμπου της Μεσαράς.Φαίνεται ότι δεν περνά μέρα που οι κλέφτες και οι μικροαπατεώνες που κινούνται και δρουν στα νότια παράλια της Κρήτης να μη βάλουν στο μάτι ξένους επισκέπτες. Μετά τα ανησυχητικά κρούσματα που σημειώθηκαν στο χώρο στάθμευσης του Μινωικού Ανακτόρου της Φαιστού πριν μερικές μέρες, χθες το μεσημέρι έγινε μία ακόμα κλοπή, αυτή τη φορά στην περιοχή του Κομμού.

Πιο συγκεκριμένα άγνωστοι δράστες διέρρηξαν το αυτοκίνητο ενός ζευγαριού, ενός Άγγλου και μίας Αμερικάνας που εκείνη την ώρα έκαναν τη βόλτα τους στην όμορφη απομονωμένη παραλία του νότου. Όταν το ζευγάρι, στις 5 το απόγευμα επέστρεψε στο αμάξι του το βρήκε ανοικτό και από μέσα έλειπαν ένα σακ-βουαγιάζ και μία τσάντα ώμου που είχαν μέσα μία επαγγελματική φωτογραφική μηχανή, φίλτρα και φακούς καθώς και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα του ζευγαριού. Επίσης μέσα υπήρχαν 400 δολάρια, 500 λίρες Αγγλίας και 700 ευρώ καθώς και πιστωτικές κάρτες. Συνολικά η ζημιά τους ξεπέρασε τις 8.000 ευρώ, σύμφωνα με την καταγγελία. Το ζευγάρι έφυγε από τον Κομμό και πήγε αμέσως στο αστυνομικό τμήμα των Μοιρών όπου και κατήγγειλε την κλοπή .

Έκλεψαν και Γερμανό

Λίγη ώρα αργότερα στο τμήμα εμφανίστηκε και ένας Γερμανός που ζει μόνιμα στην περιοχή του Σίβα και κατήγγειλε ότι άγνωστοι του παραβίασαν τα δύο κοντέινερ που χρησιμοποιεί ως αποθήκη στο χωριό και του πήραν από μέσα ξυλουργικά εργαλεία αξίας 12.000 ευρώ.

Οι κλοπές έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο στην ενδοχώρα και προβληματίζουν τις διωκτικές αρχές που καταγράφουν εξαιρετικά αυξημένο τον αριθμό των κρουσμάτων σε βάρος των ξένων επισκεπτών. Το φαινόμενο είναι πιο έντονο κοντά στους αρχαιολογικούς χώρους και στις πολυσύχναστες παραλίες.

Παρά τις περιπολίες και τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί από τις υπηρεσίες της ελληνικής αστυνομίας οι κλέφτες φαίνεται ότι φροντίζουν να επιδεικνύουν υπομονή και επιμονή επιλέγοντας πάντα τα θύματα να είναι αλλοδαποί χωρίς να σκέφτονται τις συνέπειες όχι μόνο του νόμου αλλά και τις συνέπειες στον τουρισμό με την άσχημη εικόνα που δημιουργούν.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...