Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ανώγεια: O παππούς που... κόλλησε με το skype!

Ο 92χρονος μένει μόνιμα στα Ανώγεια και ενώ αρχικά δεν έδειχνε ζεστός, τώρα δεν βλέπει την ώρα να κάτσει μπροστά από την οθόνη του ηλεκτρονικού του υπολογιστή...

Ο 92χρονος Λευτέρης Αεράκης είναι ένας από τους τελευταίους εν ζωή αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Μια ζωή αγωνιζόταν, για να επιβιώσει. Να ζήσει την οικογένειά του στο όχι και τόσο προσοδοφόρο περιβάλλον του Ψηλορείτη. Σήμερα ζει στα Ανώγεια χωρίς τη συντροφιά των 3 παιδιών του, που έφυγαν από την Κρήτη για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη.

Πέτυχαν, αλλά έφυγαν μακριά από την πατρική εστία και έτσι αδυνατούν να είναι εκείνα κοντά στον πατέρα τους και τα εγγόνια κοντά στον παππού τους. Πρόβλημα; Ναι, αλλά σήμερα η τεχνολογία δίνει τη λύση!
 Ο Λευτέρης Αεράκης βρήκε…παρηγοριά στο δίκτυο και στο skype μέσω του οποίου μπορεί πλέον να μιλά με τα παιδιά του, στην Αθήνα, στο Λουξεμβούργο, με τον εγγονό του στη Κοπεγχάγη και στην Ουτρέχτη! Ο ίδιος αν και στην αρχή επιφυλακτικός σήμερα έχει εξοικειωθεί τόσο με την τεχνολογία και το Ιντερνέτ που δεν βλέπει την ώρα να συνομιλήσει με τους δικούς του!

“Το γεγονός ότι τα παιδιά του και τα εγγόνια του ζουν μακριά, τον οδήγησε να αναζητήσει τεχνολογικές λύσεις για να τα βλέπει και να τα ακούει. Βρέθηκαν πρόθυμοι άνθρωποι και τον βοήθησαν και έτσι κονιορτοποίησε τις αποστάσεις. Το γεγονός ότι βρίσκονται για σπουδές  σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή στο εξωτερικό δεν του δημιουργεί πρόβλημα'' είπε στο cretalive.gr, ένα από τα παιδιά του, που μπορεί πλέον να συνομιλεί καθημερινά με τον πατέρα του. Εκείνος στ’Ανώγεια ο άλλος στην Αθήνα!
“Εγώ δεν ήξερα από αυτά. Υπολογιστές και τα άλλα πως τα λέτε. Αλλά τα συνδέσανε και τώρα μιλάω όποτε μπορώ για παράδειγμα με τον εγγονό μου τον Αλέξανδρο” λέει ο ηλικιωμένος και είναι περήφανος για τον εγγονό του που πέρασε στο  πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...