Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Χανιά: Πυρκαγιά στην Μάλαξα - Υπό έλεγχο η φωτιά στην Σούδα!

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11.00 το πρωί πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δύσβατη χορτολιβαδική περιοχή στη Μαλάξα Χανίων. 

Η φωτιά εξελίσσεται μέσα σε χαράδρα και δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ στο σημείο επιχειρούν ήδη χερσαίες δυνάμεις.

Στο μεταξύ, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε το πρωί η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή από το Καλάμι μέχρι τα Άπτερα στη Σούδα του δήμου Χανίων. H φωτιά εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα (20-09-2012) σε έξι εστίες και σε μέτωπο 3,5 χιλιομέτρων, πάνω από την εθνική οδό Χανίων- Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, αποτεφρώθηκαν καλλιέργειες σε έκταση 10 στρεμμάτων και χορτολιβαδική βλάστηση σε έκταση 300 στρεμμάτων. Τη μάχη με τις φλόγες έδωσαν 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, πυροσβεστικά οχήματα και προσωπικό από τις Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση και κάτοικοι της περιοχής.

Οι φλόγες απείλησαν τον αρχαιολογικό χώρο της «Απτέρας» αλλά και κατοικίες, ωστόσο η άμεση επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης αποσόβησε αυτό τον κίνδυνο. Το γεγονός ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε έξι διαφορετικά σημεία, οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα πως οφείλεται σε εμπρησμό.

«Φύτρωναν από παντού φλόγες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης.
Εξαιτίας της πυρκαγιάς «απογυμνώθηκε» η πλαγιά του βουνού που βρίσκεται πάνω και παράλληλα από την εθνική οδό Χανίων- Ρεθύμνου και εκφράζεται ανησυχία πως κατά τη χειμερινή περίοδο με τις βροχές, θα υπάρχουν συχνές κατολισθήσεις και καταπτώσεις.

Το θέμα απασχολεί τις αρμόδιες υπηρεσίες που ήδη εξετάζουν τρόπους ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο, ενώ και για σήμερα συνιστάται η προσοχή των οδηγών που διέρχονται από την εθνική οδό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...