Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Να υπάρξει μείωση του κόστους για την εγκατάσταση κτηνοτροφικών μονάδων


Προτείνει ο Λ. Αυγενάκης εν όψει του Νέου Νομοσχεδίου περί Αυθαιρέτων

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στη Βουλή το ζήτημα της «μείωσης του κόστους για την εγκατάσταση κτηνοτροφικών μονάδων» μέσω της Κοινοβουλευτικής του παρέμβασης προς τον Υπουργό Αγροτικής, Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη.
Στην παρέμβασή του, ο Βουλευτής  υπογραμμίζει ότι «με τον Ν. 4056/2012 επιχειρήθηκε η θεσμοθέτηση για τις κτηνοτροφικές (σταυλικές) εγκαταστάσεις. Ο Ν. 4056/2012 φιλοδοξούσε να μειώσει την πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων και την πολυνομία που σχετιζόταν με τις άδειες των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Αρμόδιες για τη χορήγηση των αδειών αλλά και τον έλεγχο των προϋποθέσεων που πρέπει να πληρούν οι κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις είναι οι Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων. Υπάρχουν και οι επιτροπές σταυλισμού, οι οποίες διατηρούνται σε κάθε Περιφερειακή ενότητα και συνεργάζονται στενά με την αδειοδοτούσα αρχή. Παρά το γεγονός ότι ο Νόμος 4056/2012 επιχείρησε να λύσει θεμελιώδη ζητήματα, αναφορικά με την απλούστευση των διαδικασιών για την εγκατάσταση κτηνοτροφικών μονάδων, ωστόσο, το κόστος της νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων παραμένει υψηλό».
Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη «η κτηνοτροφία αποτελεί βασικό τομέα πρωτογενούς παραγωγής, η οποία μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάταση της εθνικής μας οικονομίας και σκοπός είναι να παρέχουμε τα κατάλληλα κίνητρα για την περαιτέρω ανάπτυξή της και όχι με αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις να την υποβαθμίζουμε σημαντικά» ζήτησε από τον Υπουργό να προβεί στη θέσπιση Νομοθετικής ρύθμισης για επιπλέον μείωση του κόστους σχετικά με τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...