Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Η συζήτηση για τη μεταφορά της έδρας του ENISA κλείνει

Με γραπτή απάντηση του Στ. Καλογιάννη στον Λ. Αυγενάκη

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης με την υπ.’ αριθμ: 2336/28-9-2012 Κοινοβουλευτική του παρέμβαση επανέφερε στη Βουλή το ζήτημα της «διατήρησης της έδρας του ENISA στο Ηράκλειο», μετά από τη συνέντευξη τύπου του Εκτελεστικού Διευθυντή του ENISA, Udo Heimbrecht, ο οποίος δεν διευκρίνιζε ποιες δραστηριότητες θα μεταφέρονταν από το Ηράκλειο στην Αθήνα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σταύρος Καλογιάννης ανταποκρινόμενος στην Ερώτηση του Βουλευτή Ηρακλείου απέστειλε την εξής απάντηση: 

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στηρίζει τις προσπάθειες του ENISA (European Network and Information Security Agency) για την ανάπτυξη των επιστημονικών του δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για το σκοπό στις 26.09.2012 ανταλλάχθηκαν επίσημες ρηματικές διακοινώσεις μεταξύ των δύο αρμοδίων φορέων (του Υπουργείου και του ENISA) για τη διασφάλιση της λειτουργίας του μοναδικού αυτού επιστημονικού Ευρωπαϊκού οργανισμού στην Ελλάδα. 

Στο πλαίσιο των διακοινώσεων επισημαίνεται ότι η έδρα του Οργανισμού είναι στο Ηράκλειο Κρήτης. Επιπλέον, με την υπ’ αριθμ. 4119/1121/Α2/31.07.2012 Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Δικτύων, εντάχθηκε το έργο της ανέγερσης του κτιρίου του Οργανισμού στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» (η επιλέξιμη δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 7.722.000 ευρώ). Είχε προκηρυχθεί Διαγωνισμός από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Αρχιτεκτόνων (UIA), για το σχεδιασμό ενός σύγχρονου, καινοτόμου και βιοκλιματικού Σχολείου. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προτάσεων είναι η 16η Νοεμβρίου 2012 και ήδη έχουν κατατεθεί 373 συμμετοχές».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...