Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Παρουσιάστηκε το κρητικό λάδι στην Διεθνή Έκθεση ANUGA


Συνεχίζεται με μεγάλο ενδιαφέρον για 2η ημέρα η Διεθνής Έκθεση ANUGA, η μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο που πραγματοποιείται στη Γερμανία και μια από τις 5 καλύτερες παγκοσμίως.

Στην διάρκεια των εγκαινίων, το "παρών" έδωσε ο υπουργός αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης Σεραφείμ Τσόκας που παραμένει στην έκθεση.

Η χθεσινή ημέρα ήταν ξεχωριστή για την Κρήτη, καθώς πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση του κρητικού ελαιολάδου σε γερμανούς αγοραστές με σκοπό το λάδι του νησιού μας να κερδίσει ακόμη μεγαλύτερο έδαφος στην Γερμανική Αγορά…

Η Κρήτη συμμετέχει από το 2005, ενώ συνολικά από την Ελλάδα βρίσκονται γύρω στους 220 εκθέτες. Εξ αυτών οι 18 περίπου εκπροσωπούν το νησί μας. Αρκετοί μάλιστα  συμμετέχουν για πρώτη φορά. Ενώ να σημειωθεί ότι θεωρείται εξίσου δυναμική και η παρουσία της Πελοποννήσου.


Στη Γερμανία βρίσκονται για την έκθεση εκπρόσωποι φορέων της Κρήτης, μεταξύ των οποίων του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης. Το "παρών" δίνει μεταξύ άλλων και ο γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης και πρώην περιφερειάρχης Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας.
 
Η Διεθνής Έκθεση ANUGA είναι η μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση τροφίμων και ποτών στον κόσμο και προσελκύει το μεγαλύτερο αριθμό ξένων εκθετών και επισκεπτών.

Η έκθεση διοργανώνεται στην Κολωνία της Γερμανίας, στον εκθεσιακό χώρο Cologne Exhibition Centre μεταξύ 5 και 9 Οκτωβρίου 2013.
 
Με δέκα εξειδικευμένα εμπορικές εκθέσεις σε 11 αίθουσες και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συνεδρίων και εκδηλώσεων, η ANUGA είναι η μεγαλύτερη επιρροή και το πιο αναγνωρισμένο γεγονός στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών.

Για την ελληνική συμμετοχή έχει προβλεφθεί χώρος στους παρακάτω τομείς/αίθουσες:
- Αίθουσα εθνικών περιπτέρων/Τρόφιμα Γενικά (National Pavilions)
- Αίθουσα γαλακτοκομικών προϊόντων (Dairy products)
- Αίθουσα προϊόντων αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής (Bread & Bakery)
- Αίθουσα ποτών (αλκοολούχων και μη)
- Αίθουσα προϊόντων ψύξης φρέσκων τροφίμων και διατηρημένων (Frozen food).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...