Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Επιστροφή φόρου και έκπτωση 5% από τις τράπεζες με το εκτυπωμένο από το διαδίκτυο εκκαθαριστικό και όχι με το πρωτότυπο


Αναφορά Αυγενάκη προς Στουρνάρα
Στην μη επιστροφή φόρου από τις τράπεζες, για όσους προσκομίζουν, το από το διαδίκτυο, εκτυπωμένο εκκαθαριστικό σημείωμα, αναφέρεται... σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, διαβιβάζοντας επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων του Ν. Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «ενώ οι τράπεζες εισπράττουν ασμένως την καταβολή δόσεων από φορολογούμενους οι οποίοι προσκομίζουν, το από το διαδίκτυο, εκτυπωμένο εκκαθαριστικό σημείωμα, αρνούνται να τους καταβάλουν την όποια επιστροφή φόρου και αντί της διαδικτυακής εκτύπωσης απαιτούν το πρωτότυπο εκκαθαριστικό.»

«Επίσης, ενώ δέχονται την εφάπαξ καταβολή του φόρου με τα εκτυπωμένα σημειώματα, αρνούνται να χορηγήσουν την έκπτωση του 5%. Αιτιολογούν δε, τα παραπάνω, υποστηρίζοντας ότι με παλαιότερες οδηγίες του το Υπουργείο Οικονομικών είχε διευκρινίσει ότι οι επιστροφές φόρου θα δίδονται μόνο σε όσους έχουν πρωτότυπα εκκαθαριστικά.»

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης ζητά την άμεση έκδοση νέας οδηγίας η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να καταβάλουν τις επιστροφές φόρου και να χορηγούν την έκπτωση του 5% στην εφάπαξ καταβολή φόρου, με το εκτυπωμένο από το διαδίκτυο εκκαθαριστικό σημείωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...