Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Εικοσιτετράωρη απεργία των εργαζομένων και δύο συλλαλητήρια στα Χανιά

φωτό αρχείου
Σε απεργιακό κλοιό βρέθηκαν σήμερα και τα Χανιά, με τους εργαζόμενους να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα των συνδικάτων και να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αλλά, και στα δύο συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που οργανώθηκαν.

Κεντρικό σύνθημα των κινητοποιήσεων ήταν να μην περάσουν τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα, αίτημα το οποίο εκφράστηκε και με τα ψηφίσματα των συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις.

Το πρώτο συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί από το ΠΑΜΕ, στην πλατεία 1866 και ολοκληρώθηκε με πορεία στους δρόμους των Χανίων.

Ακολούθησε το συλλαλητήριο που οργάνωσαν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Χανίων, στην πλατεία της δημοτικής αγοράς. Πραγματοποιήθηκε πορεία, η οποία κατέληξε στην πλατεία δικαστηρίων και τα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, έξω από τα οποία εργολήπτες δημοσίων έργων είχαν παρατάξει μηχανήματα έργων.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων παρέδωσε το ψήφισμα της κινητοποίησης στον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη.

Τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα των Χανίων καθώς και τα καταστήματα της δημοτικής αγοράς ήταν κλειστά, ενώ, κλειστά παρέμειναν και τα φαρμακεία.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επιστημονικοί φορείς, οδηγοί ταξί, ενώ, στάση εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί τα αστικά και τα υπεραστικά λεωφορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...