Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων σκλήρυνσης κατά πλάκας στην Κρήτη!

Αυξημένα είναι τα περιστατικά που καταγράφονται στην Κρήτη με τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς φτάνουν τους... 700 ανθρώπους!

Στο πλαίσιο διερεύνησης των αιτιών που οδήγησαν σε αυτό το αποκαρδιωτικό νούμερο, την προσεχή Παρασκευή, στο Ηράκλειο θα γίνει παράδοση στη ΔΥΠΕ Κρήτης της πρώτης κινητής μονάδας της Πανελλήνιας εταιρείας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας ώστε να ερευνηθούν οι αιτίες και οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων.

Οι ειδικοί αναζητούν απαντήσεις, ενώ ακόμη και σήμερα δεν είναι γνωστές όλες οι πτυχές της ασθένειας. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ευθύνονται η περιβαλλοντική τοξικότητα, το κάπνισμα και ίσως οι ιώσεις και τα εμβόλια.

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Σκλήρυνσης Κατά πλάκας, καθηγητής νευρολογίας του Α.Π.Θ κ. Αναστάσιος Ωρολογάς δήλωσε στο Cretalive: "Στέλνουμε μία μονάδα στην Κύπρο και μία στην Κρήτη για να περάσει από χωριά και απομονωμένες περιοχές ώστε να ερευνήσουμε το πρόβλημα. Να γίνει μελέτη και να διαπιστωθεί τι ακριβώς συμβαίνει".
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...