Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Xανιά: Σε ανώτερο δικαστήριο παραπέμφθηκε ιδιοκτήτης των "βαρελόσκυλων"

Εξαιτίας της σοβαρότητας της υπόθεσης και των μεγάλων ποινών, που ορίζει ο νόμος 4039/2012, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων παρέπεμψε σήμερα την εκδίκαση της υπόθεσης για την κακοποίηση... δύο «βαρελόσκυλων» από τον ιδιοκτήτη τους στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Μετά από δύο αναβολές η υπόθεση, την οποία έφερε στη δημοσιότητα ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ», έφτασε σήμερα στο ακροατήριο. Όμως από λάθος (προφανώς όχι σκόπιμο) της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων – ο δράστης είχε παραπεμφθεί για την κακοποίηση των σκυλιών του, τα οποία ζούσαν εξαθλιωμένα μέσα σε τρύπια βαρέλια εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και χωρίς κτηνιατρική περίθαλψη – με βάσει τον νόμο 1197/1981 και όχι βάσει του 4039/2012, που είναι σε ισχύ από τον περασμένο Φεβρουάριο και προβλέπει πολύ μεγαλύτερες και βαρύτερες ποινές.

Ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα κατέθεσαν οι μάρτυρες και αναλύθηκε πλήρως από την Νατάσα Μπομπολάκη, ώστε ο δράστης τελικά να συλληφθεί και να μην οδηγηθεί σε συγκάλυψη η υπόθεση, καθώς οι αστυνομικοί στο Α.Τ. Βάμου αδιαφορούσαν για όσα τους κατήγγειλαν.

Η κα Μπομπολάκη, που παρίστατο ως παράσταση πολιτικής αγωγής και ως βασική μάρτυρας κατηγορίας, ανέλυσε στον πρόεδρο του δικαστηρίου την έννοια της παθητικής κακοποίησης βάσει του 4039/2012 και όταν ρωτήθηκε, εξήγησε μεταξύ άλλων, ότι τα μέλη του συλλόγου, που εκπροσωπεί, πήγαν τρεις φορές για να βρουν τα ζώα μετά την καταγγελία της τουρίστριας από την Βρετανία.

Προσπάθησαν αποδεδειγμένα και επανειλημμένα να τον συνετίσουν και όταν αυτό δεν κατέστη δυνατόν κατέφυγαν στο Α.Τ. Βάμου για να τον καταγγείλουν, αφού ήταν εμφανές πως δεν σκόπευσε να τα φροντίσει.

Θυμίζουμε, ότι ο ιδιοκτήτης των δύο «βαρελόσκυλων» τελικά συνελήφθη στις 2/12 μόνο μετά την παρέμβαση του Α’ υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, Νικόλαου Μυλωνάκη, και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Πλέον η υπόθεση λόγω αναρμοδιότητας του Μονομελούς – εξαιτίας των μεγάλων ποινών που προβλέπει ο νόμος 4039/2012 – παραπέμφθηκε σε ανώτερο δικαστήριο, δηλαδή στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων και θα εκδικαστεί μόλις οριστεί η τακτική δικάσιμος.

Αυτή η εξέλιξη είναι ιδιαιτέρως θετική, αφού αποδεικνύει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται πλέον οι υποθέσεις κακοποιήσεις ζώων, που φτάνουν στο δικαστήριο, είτε αυτή είναι ενεργητική είτε παθητική.
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...