Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Χωρίς καθηγητές και βιβλία το ΕΠΑΛ Μοιρών


Σε κατάληψη βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές του ΕΠΑΛ Μοιρών που έφτασαν τα Χριστούγεννα και εξακολουθούν να έχουν κενά στους καθηγητές αλλά και να κάνουν μάθημα με λιγότερα βιβλία. 

Όπως διαβάζουμε στο PrismaNews, τα παιδιά προχώρησαν σε κινητοποιήσεις, κάτι που φρόντισαν να γνωστοποιήσουν και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση του νομού αλλά και στο δήμο Φαιστού καθώς και στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Μεταξύ των αιτημάτων των μαθητών ήταν τα 6 κενά των εκπαιδευτικών που καταγράφονται από την αρχή της χρονιάς και εξακολουθούν να μένουν ακάλυπτα παρά το γεγονός ότι φτάνουν Χριστούγεννα και έχει χαθεί ένα πολύτιμο κομμάτι του σχολικού έτους ενώ, σύμφωνα με τους μαθητές, δε έχουν στη διάθεση τους ούτε και όλα τα βιβλία.

Επιπλέον οι μαθητές είχαν και μία σειρά από άλλα αιτήματα που όμως δεν είναι δυνατό να καλυφθούν ούτε από το δήμο, ούτε και από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα παιδιά πάντως από το πρωί της Δευτέρας παραμένουν ... στα κάγκελα ενώ γονείς και καθηγητές βρίσκονται εκτός και θορυβημένοι.

Στο μεταξύ αύριο το πρωί το Δεκαπενταμελές του σχολείου αναμένεται να συνεδριάσει και να αποφασίσει για την πορεία της κατάληψης και την εξέλιξη της κινητοποίησης ενώ σήμερα στο χώρο του σχολείου βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Φαιστού Γιάννης Φασομυτάκης για να μιλήσει με τα παιδιά και να ακούσει τα αιτήματα τους.

Είναι κάποια πράγματα που δεν ανήκουν στην δική μας αρμοδιότητα , ούτε και μπορούμε να τα λύσουμε εμείς, είμαστε όμως εδώ να ακούσουμε τα προβλήματα των παιδιών, δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

Παράλληλα ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Χρόνης Καλαιτζάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι σαν σύλλογος προσπαθούμε να δούμε τι περνά από το χέρι μας να το κάνουμε και να βοηθήσουμε τα παιδιά. Παρακαλούμε και τους υπόλοιπους γονείς να έρθουν εδώ να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αύριο το πρωί, οπότε και θα αποφασίσουν τα παιδιά τι θα γίνει με την κατάληψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...