Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Κρήτη:Δύσκολοι καιροί για πρωταθλήτριες - Σφαιροβόλος έπιασε δουλειά σε βουλκανιζατέρ!


Η πρωταθλήτρια Ελλάδας στη σφαιροβολία, άφησε τις προπονήσεις και μιλάει από το συνεργείο που εργάζεται για να τα βγάλει πέρα... 


Την ώρα που η ανεργία των γυναικών στην Ελλάδα βρίσκεται στο 30,1% και μάλιστα τον Σεπτέμβρη κέρδισε την θλιβερή πρωτιά με 26% σε όλη την Ευρωζώνη, ξεπερνώντας ακόμα και την Ισπανία σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΑΤ), η αναζήτηση μιας θέσης εργασίας για τις γυναίκες είναι κάτι παραπάνω από βασανιστική.

Στην σημερινή οικονομική κρίση τα παραδοσιακά οχυρά των επαγγελμάτων στην Ελλάδα φαίνεται ότι γκρεμίζονται το ένα μετά το άλλο. Κάνοντας την αρχή «ισότητα στα δύο φύλα» πράξη, ανέτρεψαν τα παραδοσιακά δεδομένα και στον τόπο μας, αφού κατάφεραν να διεκδικήσουν και να κερδίσουν άξια μια θέση εργασίας σε τομείς στους οποίους μέχρι πρόσφατα μόνο άνδρες έβλεπε κανείς.

Ο λόγος για τις γυναίκες που τα τελευταία χρόνια αποφάσισαν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Έτσι πήραν και αυτές στα χέρια τους το ταξί, το λεωφορείο, ακόμη και το αεροπλάνο. Άλλες πιο «μερακλήδισσες» ανέλαβαν την τέχνη του καλού σουβλατζή ενώ άλλες, με ένα πηλοφόρι και μυστρί, έκτισαν ακόμη και σπίτια.

Γυρνώντας την πλάτη στα ταμπού και στις προκαταλήψεις που κρύβονταν πίσω από κάθε «ανδρικό» επάγγελμα, πολλές γυναίκες, είτε λόγω ανάγκης είτε λόγω πραγματικής τους αγάπης για τη συγκεκριμένη εργασία, προσπάθησαν και όχι μόνο κατάφεραν να κάνουν αυτό που ήθελαν, αλλά ξεχώρισαν ανάμεσα στους καλούς του είδους τους!

Ένα νέο κορίτσι από την Ιεράπετρα, η Αντωνία Γαϊτανάκη, πρωταθλήτρια Ελλάδας στο άθλημα της σφαιροβολίας στην κατηγορία νέων, με συμμετοχή στους Βαλκανικούς αγώνες, είναι μια από τις γυναίκες που ανέτρεψε τα παραδοσιακά δεδομένα σε ένα από το καθαρά ανδρικό επάγγελμα.

Η ίδια δηλώνει στο flashnews.gr: «Όλα αυτά τα χρόνια ασχολιόμουν με τον αθλητισμό αλλά αυτό δεν με εμπόδισε να ασχοληθώ και με την εργασία. Έχω εργασθεί σε αγροτικές εργασίες όπως θερμοκήπια και λιομάζωμα και σε καθαρισμό οικιών. Έχω δουλέψει σε φανοποιείο και σε βουλκανιζατέρ. Με το βουλκανιζατέρ ασχολήθηκα από τα δώδεκα μου χρόνια έως τα δεκαοκτώ στο βουλκανιζατέρ του πατέρα μου από τον οποίο έμαθα τα μυστικά της δουλειάς. Κατάγομαι από πολύτεκνη οικογένεια κοριτσιών. Η πρώτη μου αδελφή ασχολείται και αυτή με αντρική εργασία ως βαφέας αυτοκινήτων σε φανοποιείο...

Στην σημερινή οικονομική κρίση που η ανεργία αυξάνεται ραγδαία, θεωρούσα ότι θα είναι πολύ δύσκολο για μένα να βρω δουλειά και μάλιστα σε ένα επάγγελμα που είναι καθαρά ανδρικό. Ευτυχώς βρέθηκε μία θέση εργασίας σε τοπικό βουλκανιζατέρ στην Ιεράπετρα και έχοντας ένα καλό βιογραφικό και πραγματική αγάπη για αυτή την δουλειά, διεκδίκησα και κέρδισα αυτή την θέση...

Αυτό που έχω να πω σε όλες τις γυναίκες είναι ότι η δουλειά δεν είναι ντροπή. Δεν υπάρχουν πλέον ανδρικές και γυναικείες δουλειές. Όλες είναι κοινές αρκεί να έχουμε όρεξη να δουλέψουμε αρκεί να πιστέψουμε ότι μια γυναίκα όλα τα μπορεί»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...