Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Σκηνικό τρόμου στα Χανιά (ΒΙΝΤΕΟ)…

Κάηκαν επιχειρήσεις – Εκκενώθηκαν σπίτια…

Σκηνικό τρόμου στο Νομό Χανίων που από τα μεσάνυχτα βρέθηκε σε πύρινο κλοιό (με σύμμαχο τους νότιους ανέμους που άγγιξαν τα 9 – 10 μποφόρ) με συνέπεια οι πύρινες γλώσσες να απλώνονται ανεξέλεγκτα σε επιχειρήσεις και σπίτια.

Τα  πιο επικίνδυνα μέτωπα ήταν στα Μεγάλα Χωράφια και το Βαμβακοπουλο, όπου κάηκαν βιομηχανικές μονάδες ενώ εκκενώθηκαν και σπίτια.

Πιο συγκεκριμένα στο Βαμβακόπουλο που η φωτιά μαίνονταν ανεξέλεγκτη όλη τη διάρκεια της νύχτας κάηκαν ολοσχερώς 3 επιχειρήσεις, ο Συνεταιρισμός Αλουμινοκατασκευαστών, μια επιχείρηση με αγροτικά προϊόντα και μια αντιπροσωπεια με βάρκες.

Στις 11 το πρωί της Τετάρτης, όλες οι πυρκαγιές ήταν σε ύφεση, ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης που δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες δηλώνουν αισιόδοξες ότι σύντομα όλες οι εστίες θα έχουν τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Στο σημείο συνολικά επιχείρησαν 14 πυροσβεστικά οχήματα, 2 εκ των οποίων κατέφθασαν από Ρέθυμνο και Ηράκλειο, μεγάλος αριθμός πυροσβεστών, οχήματα των ΟΤΑ και του στρατού ενώ τελικά οι αρχικές εκτιμήσεις ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα ενισχυθούν με καναντέρ από την Αθήνα, δεν επαληθεύτηκαν.

Στα Μεγάλα Χωράφια το σκηνικό από τη φωτιά ήταν επίσης εφιαλτικό καθώς οι φλόγες μπήκαν μέσα στα σπίτια χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί εκτεταμένες καταστροφές.σε οικίες.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι το χάος που επικράτησε στην περιοχή δεν έχει επιτρέψει να γίνει ακόμα καταγραφή των ζημιών, ενώ οι αναζωπυρώσεις από εστίες που είχαν τεθεί υπό έλεγχο, είναι διαρκείς.

Δείτε βίντεο με το μέτωπο που μαίνεται στα Μ. Χωράφια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...